Inhijsen kunstwerk


Op zaterdag 16 februari heeft de firma Buyk het laatste deel van het kunstwerk op het midden van de fietsbrug geplaatst. Verkeersregelaars leidden het verkeer over de rotonde, zodat de medewerkers genoeg veilige werkruimte hadden.

Beeldend kunstenaar Marijke de Goey keek kritisch toe hoe het kunstwerk op zijn plek werd gezet. Zij heeft in samenwerking met IPV Delft de fietsbrug ontworpen, in opdracht van de Provincie Limburg. BAM Infra deed de uitvoering. De Goey zorgde samen met Arjan Habraken en Buyk Constructies voor de realisatie van het kunstwerk. Het kunstwerk bestaat uit 3 onderdelen, die ter hoogte van de beide landhoofden en in het midden en het hoogste deel van de fietsbrug staan.

Het was een mooi gezicht om het kunstwerk omhoog te zien gaan. Dat er vakmannen aan het werk waren gezet, werd duidelijk toen bleek dat het kunstwerk perfect aansloot op de brug.

De medewerkers zijn nog tot en met dinsdag 19 februari druk bezig geweest om alles op en rondom de brug netjes af te werken. Mooi op tijd klaar voor de opening van 20 februari!