Wensbus


De Wensbus rijdt op oproep in gebieden waar geen of onvoldoende openbaar vervoer is. Bewoners organiseren de Wensbus zelf. Hij wordt gereden door vrijwilligers en is onder meer bedoeld om te voorkomen dat ouderen in een sociaal isolement komen.

Als er genoeg vraag blijkt te zijn, geeft de Provincie subsidie. Het geld wordt gebruikt om een bus aan te schaffen en het vervoer onder de aandacht te brengen van de bewoners. Dit bevordert de mobiliteit, zelfredzaamheid en participatie van de inwoners van die dorpen.

wensbus Hier komt de video

Starten met de Wensbus

Hoe kunt u een Wensbus organiseren?

  1. Verzamel voldoende vrijwilligers. U heeft minimaal  3 bestuursleden, 2 coördinatoren/planners en 12 chauffeurs nodig.
  2. Informeer bij bestaande Wensbusprojecten. Er lopen al 25 succesvolle projecten in Limburg. Via dit formulier kunt u contact opnemen met de Provincie Limburg voor meer informatie of voor doorverwijzing met contactpersonen van lopende projecten.
  3. Stel een vervoersplan (docx, 23 kB) op.
  4. Dien voor 30 april 2019 uw subsidieaanvraag in. Meer informatie over de subsidieregeling en het indienen van de aanvraag vindt u in ons subsidieloket.

wensbus

Subsidie

Meer informatie

Hier kunnen we achtergronddocumenten kwijt, bijvoorbeeld de marketingdocumenten uit de oude omgeving