Toeristische marketingstrategie


We willen in Limburg zowel nationale als internationale bezoekers, met meerdere activiteiten per bezoek en een langer verblijf. Daarvoor moet bij de (potentiële) bezoekers bekend zijn dat Limburg geschikt is voor langdurige verblijven. Met ‘één Limburg’ werken we aan een sterk en herkenbaar merk voor toeristisch-recreatief Limburg.

De afgelopen periode heeft de Provincie Limburg hiervoor de basis gelegd: via een online platform ‘In Limburg’, diverse social media kanalen én crossmediale campagnes wordt bestemming Limburg bij de potentiele bezoeker onder de aandacht gebracht.

Over de grens

In het najaar van 2022 is met de financiële steun van de Provincie Limburg, ter ondersteuning van het totale vrijetijdsveld in Limburg, een gezamenlijke marketingcampagne voor Duitsland opgezet onder de noemer ‘Limburg an der Maas’. Met deze campagne wordt de toeristische marketingstrategie van Limburg verder vormgegeven. Halverwege 2023 start een gezamenlijke campagne voor België.

De uitvoering van de campagne In Limburg is overgedragen aan de Samenwerkende VVV’s in Limburg (SVL). Hierin werken de vier regionale promotie-organisaties in Limburg samen: Visit Zuid-Limburg, Maastricht Marketing, Limburg Marketing en Visit Noord-Limburg.


Zie ook