Leisure Lane


Een route dwars door de voormalige mijnstreek die door een unieke landschappelijke inpassing de gebruiker niet alleen van A naar B brengt, maar ook kennis laat maken met de diversiteit in Parkstad en Beekdaelen. Groen, natuur, steden, historie, mijnverleden, toeristische attracties, deze regio heeft veel te bieden, maar dat is nog relatief onbekend. Met een betere ontsluiting wordt het makkelijker om al die mooie plekjes te ontdekken.

Route voor langzaam verkeer

Een route van bijna 26 km lang voor langzaam verkeer die Beekdaelen, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Kerkrade en Simpelveld met elkaar verbindt. Het pad wordt 4,5 meter breed en kruisingen met andere wegen worden waar mogelijk ongelijkvloers aangebracht. De route kan door bewoners van het gebied gebruikt worden voor woon-werk verkeer, maar heeft ook zeker de ambitie om een toeristische attractie op zich te worden.

Verder is de route een perfecte schakel in het internationale netwerk van langeafstandsfietsroutes tussen de Duitse Vennbahn en het Belgische Kolenspoor.

Landschap

Langs de route wordt het landschap getoond van de omgeving waar de gebruiker zich op dat moment bevindt. Het landschap vertelt het verhaal van de regio. Dit verhaal wordt op gezette tijden onderbroken door een pauze in de vorm van uitzichtpunten, paviljoens en tuinen. Op deze manier kan het landschap op een unieke manier beleefd worden. Om dit te bereiken is landschapsarchitect Piet Oudolf aangetrokken.