Gastvrij Limburg in de kijker


Het toerisme in Limburg bloeit. Heel wat mensen werken daar hard aan mee, zoals ondernemers, gemeenten, VVV’s, de Provincie en natuurlijk de eigen inwoners. Die krachten achter de sector willen we graag in de kijker zetten. In de serie ’Gastvrij Limburg in de kijker‘ verschijnt elke maand een nieuwe video, waarin telkens een ander aspect aan bod komt.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste video’s? Dan kunt u dat aangeven via dit formulier. U ontvangt dan elke maand de nieuwe videolink per mail.

Bent u na het bekijken van de video(‘s) geïnspireerd geraakt en wilt weten wat de Provincie voor u kan betekenen? Bekijk dan onze producten en diensten.

#5 Gastvrije gesprekken

Toerisme in Limburg genereert jaarlijks 4 miljard euro omzet. “Het is dus een erg belangrijke economische sector voor Limburg”, zegt gedeputeerde Eric Geurts. Wil je aan de top blijven, moet je blijven investeren in kwaliteit. De provincie werkt daarvoor samen met ondernemers, VVV’s en gemeenten. En ze luistert naar inwoners, zodat toerisme een plezier is voor de hele provincie.

Blue Billywig video embed

#4 Van fruitteler tot ...

De toeristische sector kent een grote diversiteit aan functies. Want naast horecamedewerkers en toeristische gidsen zijn ook tal van andere functies broodnodig. En die grote diversiteit aan jobs zorgt voor veel werkgelegenheid in onze regio.

Blue Billywig video embed

#3 Grenzeloos gastvrij

Onze provincie is omringd door andere toeristische regio’s. Samen  bundelen we onze krachten. Bijvoorbeeld voor de Maasfietsroute. Waar langs de route uniforme wegwijzers staan. En waarvan de website in vier talen te lezen is.  (www.maasfietsroute.eu).

Blue Billywig video embed

#2 Elk seizoen gastvrij

Tijdens de koudere maanden van het jaar is de uitdaging om bezoekers te trekken groter. Enkele opmerkelijke Limburgse initiatieven zorgen voor seizoensverlenging. Waardoor Limburg het hele jaar door een geliefde bestemming is.

Blue Billywig video embed

#1 Goed ondernemerschap

In januari 2018 kregen drie Limburgse accommodaties de nieuwe Zoover-award voor de beste regionale accommodatie. Deze ondernemers leveren elke dag opnieuw een topprestatie. Benieuwd naar wat hen onderscheidt?

#1 Goed ondernemerschap

#Aankondiging filmcyclus

Gedeputeerde Eric Geurts nodigt u graag uit om mee te kijken in de serie Gastvrij Limburg in de kijker. Om zo een beeld te krijgen van de verschillende aspecten en functies binnen de toeristische sector, die in onze provincie zo belangrijk is.

Blue Billywig video embed