Gastvrij Limburg in de kijker


Het toerisme in Limburg bloeit. Heel wat mensen werken daar hard aan mee, zoals ondernemers, gemeenten, VVV’s, de Provincie en natuurlijk de eigen inwoners. In de serie ’Gastvrij Limburg in de kijker‘ zetten we de krachten achter de sector in de kijker. Een serie waarin allerlei aspecten aan bod komen.

Op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Toerisme en Recreatie.

Bent u na het bekijken van de video(‘s) geïnspireerd geraakt en wilt weten wat de Provincie voor u kan betekenen? Bekijk dan onze producten en diensten.

#12 Gastvrij Limburg in de kijker: een terugblik

De toeristische sector is veelzijdig. De ondernemers werken iedere dag vol toewijding om de gasten die naar Limburg komen gastvrij te ontvangen en hun verblijf tot een onvergetelijke ervaring te maken. Afgelopen jaar zijn de verschillende aspecten van de sector aan bod gekomen in de videoreeks Gastvrij Limburg in de kijker. In de laatste video van deze reeks blikken we terug.

Blue Billywig video embed

#11 Proeven van de streek

Limburg heeft een bourgondisch imago. Toeristen komen naar hier om te genieten van onze streekproducten. Want wie verheugt zich nu niet op dat lekkere stukje vlaai? En ook om onze asperges staan we bekend. Maar er is zoveel meer! Zoals aspergelikeur, blauwebessenlikorette en mosterd.

Blue Billywig video embed

#10 Family entertainment

Family Entertainment Centers spelen in op de trend naar beleving. Gericht op de dagrecreant, bieden zij meerdere activiteiten en horeca aan onder één dak. In Limburg hebben we inmiddels het Leisure Dome in Kerkrade en het Family Entertainment Center in Sevenum.

Blue Billywig video embed

#9 Versterk je onderneming

Alleen als ondernemers vooruitkijken, blijven bedrijven floreren. Vooral kleine ondernemers hebben vaak te weinig tijd en kennis voor de ontwikkeling van hun bedrijf. Dan biedt de Provincie een helpende hand. Met subsidie voor bijvoorbeeld een marketing- of ondernemingsplan (www.limburg.nl/subsidie).

Blue Billywig video embed

#8 Van student tot vakkracht

De ondernemers en het personeel die onze gasten gastvrij ontvangen, vormen de kern van de toeristische sector. Via vernieuwende vormen van onderwijs, nauwe samenwerking en ruimte voor innovatie en experiment worden studenten opgeleid tot echte vakmensen.

Blue Billywig video embed

#7 Gastvrij verblijf

De verblijfsaccommodaties in Limburg scoren over het algemeen erg goed. Toch blijven we letten op kwaliteit en diversiteit in het aanbod. Zo houden we het toerisme in topconditie. Want de gast wordt steeds veeleisender en de markt verandert razendsnel.

Blue Billywig video embed

#6 Waterrijk Limburg

Waterrecreatie is een belangrijk speerpunt voor de versterking van het Limburgse toerisme. Het brengt veel bezoekers naar Noord- en Midden-Limburg en ook inwoners genieten ervan. De waterrecreatie in Limburg is van topkwaliteit en dat willen we zo houden.

Blue Billywig video embed

#5 Gastvrije gesprekken

Toerisme in Limburg genereert jaarlijks 4 miljard euro omzet. “Het is dus een erg belangrijke sector voor Limburg”, zegt gedeputeerde Eric Geurts. De Provincie werkt samen met ondernemers, VVV’s en gemeenten. En ze luistert naar inwoners.

Blue Billywig video embed

#4 Van fruitteler tot ...

De toeristische sector kent een grote diversiteit aan functies. Want naast horecamedewerkers en toeristische gidsen zijn ook tal van andere functies broodnodig. En die grote diversiteit aan jobs zorgt voor veel werkgelegenheid in onze regio.

Blue Billywig video embed

#3 Grenzeloos gastvrij

Onze provincie is omringd door andere toeristische regio’s. Samen bundelen we onze krachten. Bijvoorbeeld voor de Maasfietsroute. Waar langs de route uniforme wegwijzers staan. En waarvan de website in vier talen te lezen is.  (www.maasfietsroute.eu).

Blue Billywig video embed

#2 Elk seizoen gastvrij

Tijdens de koudere maanden van het jaar is de uitdaging om bezoekers te trekken groter. Enkele opmerkelijke Limburgse initiatieven zorgen voor seizoensverlenging. Waardoor Limburg het hele jaar door een geliefde bestemming is.

Blue Billywig video embed

#1 Goed ondernemerschap

In januari 2018 kregen drie Limburgse accommodaties de nieuwe Zoover-award voor de beste regionale accommodatie. Deze ondernemers leveren elke dag opnieuw een topprestatie. Benieuwd naar wat hen onderscheidt?

#1 Goed ondernemerschap