Onderzoek nodig om (inter)nationale toeristische topper te blijven


Toerisme is enorm belangrijk voor Limburg. De toeristisch-recreatieve sector is één van de pijlers onder de regionale economie. Onze natuur, ons landschap, onze cultuurhistorie, onze gastvrijheid: ze maken Limburg al decennialang tot een toeristische topper. Aan de top komen is één ding; er blijven is vaak nog een grotere uitdaging. Door continu nieuwe ontwikkelingen, trends en kansen te onderzoeken, blijft Limburg in de lead als het gaat om toerisme. Onlangs zijn de uitkomsten gepubliceerd van het door de Provincie uitgevoerde imago onderzoek en food tourism onderzoek.

Samen met marktpartijen, onderwijsinstanties en onderzoeksbureaus doet de Provincie onderzoek naar ontwikkelingen die de toeristische sector helpen verbeteren en versterken. Zoals naar de laatste ontwikkelingen in de hotelsector, de nieuwe trend ‘food tourism’ of het imago van Limburg in binnen- én buitenland. Zomaar een greep uit de onderzoeken die de Provincie heeft uitgevoerd.

Uiteraard zijn deze onderzoeken en andere documenten openbaar gemaakt. Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op onze webpagina Programma en cijfers.