Toeristische ondernemers investeren in toekomst met subsidie


Ondernemers weten de weg naar de Provincie goed te vinden. Inmiddels zijn er meer dan 200 subsidies, van max. € 2.500, verstrekt in het kader van de Nadere subsidieregels Stimuleren investeren in de toekomst door toeristische ondernemers.

Ondernemers benutten deze subsidie om bewuste en strategische keuzes voor de toekomst te maken, bijvoorbeeld door een ondernemingsplan of (onderdelen van) een marketingplan te laten opstellen.

Peter Bouten van het Wapen van Velden is een van die ondernemers:"Door gebruik te maken van de subsidieregeling  'Stimuleren investeren in de toekomst door toeristische ondernemers', ben ik in staat geweest om (indirect) een complete metamorfose van mijn bedrijf te kunnen realiseren. Samen met Koninklijk Horeca Nederland hebben we een soort ondernemersplan ('conceptional briefing') geschreven en een haalbaarheidsonderzoek gedaan. De 'conceptional briefing' gaf de koers aan en hielp mij strategische keuzes te maken voor de toekomst. Het haalbaarheidsonderzoek gaf de bevestiging daarvan aan. Zonder de stimuleringsregeling had ik waarschijnlijk geen gebruik gemaakt van de diensten van Koninklijk Horeca Nederland, maar de bijdrage uit de regeling van de Provincie maakte de keuze daarvoor makkelijker. De verbouwing is prima verlopen en we zijn dolgelukkig met het resultaat. Ik heb de subsidieregeling bij diverse collega ondernemers onder de aandacht gebracht, maar ik heb het idee dat er weinig gebruik van wordt gemaakt. Jammer, echt een gemiste kans.’’