LF Maasroute biedt enorme kansen voor Limburg, zeker voor ondernemers


Onlangs is de langeafstand fietsroute (LF) Maasroute geopend: de eerste icoonfietsroute in Nederland, met een lengte van maar liefst 480 kilometer. De route begint in Limburg en loopt voor een belangrijk deel door onze provincie. Limburg vormt de verbindende schakel tussen de rest van het land én Europa. De LF Maasroute zet Limburg op de kaart als fietsbestemming en biedt enorme (promotie)kansen. Vooral voor ondernemers.

Van Limburgse fruitgaarden tot oer-Hollandse weilanden en van pittoreske vestingstadjes tot moderne skylines: de LF Maasroute heeft het allemaal. De route is dan ook een pareltje voor fietstoeristen. Omdat de route onderdeel is van de Internationale Maasfietsroute EuroVelo 19, trekken bovendien ook veel buitenlandse fietsers langs de boorden van de Maas. Én die trekken dus ook door onze provincie. Kortom: Limburg-promotie in optima forma!

Via een interactieve website en een handige app kunnen fietsers hun route voor de dag exact uitstippelen. Op deze beschrijving zijn niet alleen een begin- en eindpunt te zien, maar ook bezienswaardigheden, recreatiemogelijkheden en horecagelegenheden. Zo kunnen fietsers op de LF Maasroute niet alleen genieten van natuur en landschap. Ze kunnen namelijk ook letterlijk proeven van de bourgondische gastronomie en kennismaken met de cultuur en historie van de streken waar ze doorheen rijden.

Ondernemers die het Fietsers Welkom-label van het Landelijk Fietsplatform dragen, kunnen zich op www.maasfietsroute.eu aanmelden, zodat ze op de site en de app zichtbaar worden. Ondernemers die nog niet lid zijn van het Landelijk Fietsplatform kunnen zich - tegen betaling van een jaarlijks lidmaatschap - aanmelden op www.fietsplatform.nl.

De Provincie Limburg is één van de partners van de LF Maasroute. De Provincie wil toerisme en recreatie langs de Maas bevorderen en de regionale economie versterken. Deze route speelt hier een belangrijke rol in.