Praat mee over de toekomst van Limburg


In de periode vanaf december 2019 tot en met februari 2020 verzamelde de Provincie Limburg input van burgers voor het samenstellen van de omgevingsvisie. Deze periode is afgesloten. Lees onderstaand bericht voor meer informatie over de campagne en de binnengekomen reacties.

Hoe moet Limburg er volgens u in de toekomst uitzien? Over tien jaar, of zelfs over dertig jaar? Het lijkt ver weg, maar bij de Provincie Limburg denken we nu al concreet na over de toekomst. Die ideeën en plannen vatten we samen in de Omgevingsvisie.

Blue Billywig video embed

Wat heeft Limburg nodig om fijn en gezond in te wonen? Hoe gaan we om met veranderingen op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werken en reizen? Wat moet er fysieke omgeving veranderen, en wat moet juist blijven? Om daar goed antwoord op te geven, vroegen we de inwoners van Limburg met ons mee te denken en te praten.

Bedankt voor uw mening!

We zijn ontzettend blij met de input die we hebben gekregen. Op straat, in scholen, via social media en via de digitale peiling hebben we ontzettend veel stemmen gehoord. De reacties waren overweldigend.

Momenteel zijn we hard aan het werk om al deze input te verwerken. De verzamelde meningen worden vervolgens gebruikt om de Omgevingsvisie zo goed mogelijk vorm te geven. Uw ideeën, voorkeuren en visies gelden als belangrijke inspiratie.

De resultaten en belangrijkste conclusies uit deze digitale gesprekken en alle gesprekken die we hebben gevoerd vindt u onder het kopje Resultaten op deze pagina.

Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief op expeditieruimte.nl of volg onze social media kanalen.

Waarom een Omgevingsvisie?

Limburg ziet er nu heel anders uit dan dertig jaar geleden. En er blijven nieuwe ontwikkelingen komen. Om goed in te spelen op de kansen en uitdagingen is een visie nodig die zich richt op de langere termijn (2030 - 2050). Er komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals wonen, economie, beheer van de leefomgeving en gezondheid. Zo geeft de Omgevingsvisie richting aan de manieren waarop we Limburg klaar maken voor de toekomst.

Vragen?

Mail ons! Neem contact op via omgevingsvisie@prvlimburg.nl