Toekomst van Limburg


Hoe moet Limburg er volgens u in de toekomst uit zien? Over tien jaar, of zelfs over dertig jaar? Het lijkt ver weg, maar bij de Provincie Limburg denken we nu al concreet na over de toekomst. Die ideeën en plannen vatten we samen in de Omgevingsvisie.

Blue Billywig video embed

Wat heeft Limburg nodig om fijn en gezond in te wonen? Hoe gaan we om met veranderingen op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werken en reizen? Wat moet er fysieke omgeving veranderen, en wat moet juist blijven? Om daar goed antwoord op te geven, hebben we u nodig.

Praat mee!

We zijn benieuwd hoe u denkt dat Limburg er over tien jaar uit zal zien - of uit zou moeten zien! Uw mening telt als belangrijke inspiratie voor de Omgevingsvisie. Zo helpt u mee aan de plannen van Limburg voor de toekomst.

Online flitspeiling

Praat direct online met ons mee, door een korte peiling in te vullen. Dit kost u circa 5 minuten.

Button naar de peiling

Waarom een Omgevingsvisie?

Limburg ziet er nu heel anders uit dan dertig jaar geleden. En er blijven nieuwe ontwikkelingen komen. Om goed in te spelen op de kansen en uitdagingen is een visie nodig die zich richt op de langere termijn (2030 - 2050). Er komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals wonen, economie, beheer van de leefomgeving en gezondheid. Zo geeft de Omgevingsvisie richting aan de manieren waarop we Limburg klaar maken voor de toekomst.

Provincie Limburg werkt op dit moment aan deze visie. Die plannen zijn er voor alle Limburgers. Daarom maakt de Provincie deze visie samen met de bewoners van Limburg. Dus praat mee!

Vragen?

Mail ons! Neem contact op via omgevingsvisie@prvlimburg.nl

Social media

Of praat met ons mee op social media! Volg ons en reageer op stellingen, volg het Rad van Participatie online en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.