Ondernemers over hun ervaring met Europese subsidieprogramma's


Drie ondernemers vertellen over hun ervaring met de Europese fondsen. Zij konden dankzij subsidie van de Europese Unie hun ontwikkelingskosten beperken. De ondernemers maken deel uit van het innovatie-netwerk Brightlands.

High Tech Greenhouse, uiteindelijk succesvol

Vostermans Ventilation uit Venlo deed mee aan High Tech Greenhouse 2020. In dit project is een innovatieve kas voor tuinders ontwikkeld. Het kreeg subsidie uit het INTERREG-programma. De samenwerking in het project werpt nog steeds zijn vruchten af.

PRosPERoS: een nieuwe generatie implantaten

Een nieuwe generatie medische implantaten, rechtstreeks uit de 3D-printer. Limburgse, Belgische en Duitse bedrijven en wetenschappers werken hier aan in het project PRosPERoS. Met Europese subsidie. Onder hen het Maastrichtse bedrijf Xilloc.

Eurocarbon zoekt oplossing voor peperduur ‘afval'

Kostbaar restafval uit de auto-industrie opnieuw gebruiken is ingewikkeld. Als bedrijf kun je het niet allemaal zelf uitzoeken. Eurocarbon uit Sittard doet mee in een ‘proeftuin’: een samenwerkingsproject voor recycling van kunststoffen. Het project is voor een deel gefinancierd uit het programma OPZuid.