Grenzenloos openbaar vervoer in de Euregio Maas-Rijn (EMR Connect)


EMR Connect is een Interreg V-A-project ter ondersteuning van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van mobiliteit. Het project is opgestart in oktober 2017 en heeft een looptijd van drie jaar (inmiddels verlengd tot maart 2022) en een budget van 4,6 miljoen euro.

Doel van het project is concrete maatregelen te nemen op het gebied van grensoverschrijdende mobiliteit in de Euregio Maas-Rijn. Onder verantwoordelijkheid van het Aachener Verkehrsverbund AVV werken de navolgende partners aan het bereiken van dit doel: Stadt Aachen; RWTH Aachen; ASEAG; NMBS/SNCB; Deutschsprachige Gemeinschaft Belgiens; Liège Europe Métropole; TEC Liège-Verviers; Université de Liège; De Lijn; Universiteit Hasselt; Provincie Limburg (NL); Stadsregio Parkstad Limburg en Arriva.

Een van de doelstellingen van het project is het beter op grensoverschrijdende schaal ontsluiten van reisinformatie voor de reiziger. In het kader van dat project onderzoekt de Provincie Limburg of de vertrektijden van de Belgische bussen (dienstregeling- of, bij voorkeur, actuele reisinformatie van de Belgische busmaatschappijen De Lijn en TEC) op de Dynamische Reisinformatiesystemen (DRIS) kunnen worden getoond.

De resultaten van dit onderzoek worden binnenkort geplaatst op de EMR-Connect-website.