Grenzenloos openbaar vervoer in de Euregio Maas-Rijn (EMR Connect)


EMR Connect is een Interreg V-A-project ter ondersteuning van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van mobiliteit. Het project is opgestart in oktober 2017 en heeft een looptijd van drie jaar (inmiddels verlengd tot juni 2023) en een budget van 4,6 miljoen euro.

Doel van het project is concrete maatregelen te nemen op het gebied van grensoverschrijdende mobiliteit in de Euregio Maas-Rijn. Onder verantwoordelijkheid van het Aachener Verkehrsverbund AVV werken de navolgende partners aan het bereiken van dit doel: Stadt Aachen; RWTH Aachen; ASEAG; NMBS/SNCB; Deutschsprachige Gemeinschaft Belgiens; Liège Europe Métropole; TEC Liège-Verviers; Université de Liège; De Lijn; Universiteit Hasselt; Provincie Limburg (NL); Stadsregio Parkstad Limburg en Arriva.

Een van de doelstellingen van het project is het beter op grensoverschrijdende schaal ontsluiten van reisinformatie voor de reiziger. In het kader van dat project onderzoekt de Provincie Limburg of de vertrektijden van de Belgische bussen (dienstregeling- of, bij voorkeur, actuele reisinformatie van de Belgische busmaatschappijen De Lijn en TEC) op de Dynamische Reisinformatiesystemen (DRIS) kunnen worden getoond.

De resultaten van dit onderzoek in het Nederlands (origineel) en het Engels (vertaling) vindt u onder het kopje 'Meer informatie' op deze pagina.

Dynamic travel information systems and departure times of De Lijn and TEC (EMR Connect)

The Province of Limburg is participating in EMR Connect, a European Interreg V-A project to support cross-border cooperation in the field of mobility. The aim of the project is to take concrete measures in the field of cross-border (public transport) mobility in the Meuse-Rhine Euregion (EMR). In particular to make mobility across national borders within the Meuse-Rhine Euregion smarter, more sustainable and safer.

The objective of the subproject led by the Province is to answer the question whether the departure times of the Belgian buses (from De Lijn from Flanders and TEC from Wallonia) that call at Limburg bus stops can be displayed on our Dynamic Travel Information Systems (DRIS).

For the results please have a look at the attached documents.