Innovaties voor Limburgse asbestsanering


Zo'n 100 professionals deelden op donderdag 22 maart hun kennis en ervaringen op het gebied van asbestinnovatie. Dat deden ze tijdens de Asbest Innovatie Praktijkdag in het Asbestcentrum Limburg in Horst.

Vanaf 1 januari 2024 zijn asbestdaken verboden. Het verbod geldt voor asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht. De Provincie Limburg wil alle daken in de hele provincie vóór 2024 asbestvrij maken. Dat is een grote uitdaging, dus innovatie is nodig. Overheden, asbestbedrijven, woningcorporaties en andere partijen deden mee aan de praktijkdag.

Kansen

Er was ook aandacht voor de kansen die deze uitdaging geeft, vooral op het gebied van verduurzaming. En voor de asbestopleiding in Horst. Scholieren en personen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden daar opgeleid tot gecertificeerd asbestsaneerder.

Kijk voor meer informatie op www.asbestcentrumlimburg.nl.

Initiatiefnemers van de Asbest Innovatie Praktijkdag waren: Asbestcentrum Limburg, Bouwmensen Limburg, Asbestsanering Het Zuiden, MiniContainment Nederland BV, Pex Dakbedekkingen BV en SGS Search.