LEKTA: op weg naar een CO2-neutraal Limburg


Op 27 juni is LEKTA van start gegaan: de 'Limburgse Energie en Klimaat Transitie Aanpak'. De Provincie brengt zo veel mogelijk partijen bij elkaar om te werken aan een CO2-neutraal Limburg. Iedereen kan zich erbij aansluiten.

Deze partijen gaan samen aan de slag om de doelen uit het nieuwe Klimaatakkoord op te pakken en elkaar aan die doelen te houden. Het doel van LEKTA is om bestaande initiatieven groter te maken en van elkaar te leren. En om nieuwe ideeën te laten uitgroeien tot succesvolle projecten. Samen grotere stappen te zetten.

Doe mee

Bedrijven, experts, burgerplatforums, lokale overheden en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en scholen doen en denken mee. Organisaties, bedrijven, experts en lokale overheden die nog niet bij LEKTA zijn aangesloten, maar dat wel willen, kunnen zich bij de Provincie Limburg melden via energie@prvlimburg.nl.

Startsein

Het startsein voor deze alliantie voor een CO2-neutraal Limburg was op woensdag 27 juni in de Maaspoort in Venlo. Jan Rotmans, hoogleraar Duurzaamheid en Transities, gaf een inspirerende keynote.