De Vondst


De Vondst is het centrum voor archeologie in Limburg. Op deze unieke locatie bundelen de Provincie Limburg, gemeente Heerlen en stichting Restaura hun krachten. Zowel het provinciaal depot als het restauratieatelier van Restaura is er gehuisvest.

Het doel van De Vondst is om het archeologisch proces ‘van vondst tot vitrine’ inzichtelijk te maken voor iedereen in Limburg.  Er is een speciaal publieksgedeelte ingericht waar je alles kunt horen, zien en beleven op het gebied van de Limburgse archeologie. Bezoekers kunnen de permanente expositie bekijken en meekijken met restauratoren die aan het werk zijn. Ook is een rondleiding door het provinciaal depot mogelijk. Wil u zelf ervaren hoe het is om archeologische werkzaamheden uit te voeren? Ook dat kan! Schuif aan en sorteer de diverse vondsten.

Als centrum voor archeologie in Limburg worden er tevens diverse lezingen en workshops georganiseerd rondom recente opgravingen. De Vondst is daarmee een verbindingsplatform in de breedste zin van het woord. Het is dé plek in Limburg waar iedereen met zijn of haar vragen over en nieuwsgierigheid naar archeologie terecht kan. Nieuwsgierig geworden? Bezoek De Vondst!

Kijk op de website en Facebookpagina van De Vondst voor meer info.

ADRES

Raadhuisplein 20
6411 HK Heerlen
045 560 5002

info@devondst.nl
www.devondst.nl