Zo WERKT Limburg


Meer Limburgers aan het werk, duurzame integratie’, leven lang leren, het goede voorbeeld geven en gezamenlijke bewustwording. Dat zijn de kernbegrippen in het Aanvalsplan ’Zo WERKT Limburg!, een strategie voor een beter functionerende arbeidsmarkt. Dit aanvalsplan vraagt een brede samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid vanuit werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden.

Limburg heeft je nodig

Limburg heeft je nodig banner

Limburg heeft je nodig.nl biedt inspirerende verhalen over werken in Limburg.

Anders kijken, anders doen

krapte arbeidsmarkt

Zo maken we de huidige en toekomstige Limburgse beroepsbevolking klaar voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Bekijk het verslag van de Limburgse arbeidsmarktdag.

Samen maken in Heerlen

Samen maken in Heerlen
"Uiteindelijk heb je samen iets gemaakt, en dat vind ik wel heel erg leuk". Dat zegt Iris Smeets uit Heerlen, die vrouwen helpt om de weg terug te vinden naar een baan. Iris werkt voor het productiehuis van 100%Heerlen. Daar loopt een pilot om drie vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een duwtje in de rug te geven.

Werk sleutel voor vluchteling

Werk als sleutel voor vluchtelingen

Om vluchtelingen aan een baan te helpen, startte de gemeente Weert een integratietraject met honderd statushouders. Meer dan de helft heeft ondertussen een baan. Zoals Omar, die magazijnchef is bij Henko in Weert. "Nederlands leren is cruciaal voor ons vluchtelingen", zo zegt Omar. En dat lukt vooral op een werkplek.