Kroniek september 2018


Gouverneurs op werkbezoek in Limburg

Werkbezoek gouverneur van Curacao, Aruba, Sint Maarten en Limburg met Staatssecretaris Raymond Knops

In het Gouvernement aan Maas mocht ik een drietal gouverneurs ontvangen. Mevrouw Lucille George-Wout (Curacao), de heer Juan Alfonso Boekhoudt (Aruba) en de heer Eugène Bernard Holiday (Sint Maarten). Samen met Staatssecretaris Raymond Knops, Ministerie van Binnenlandse Zaken, brachten zij een werkbezoek aan de provincie Limburg met onder andere een bezoek aan Chemelot.

Kranslegging Belgisch monument Heer

Krans gelegd bij jaarlijkse herdenking Belgisch monument Heer

In Cadier en Keer heb ik samen met collega Herman Reynders van Belgische Limburg een krans gelegd bij de jaarlijkse herdenking van Belgisch Monument Heer; 2 Limburgen, 1 krans, als krachtige symboliek! Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst wordt herdacht dat 11 Belgische verzetsstrijders & 1 onbekende persoon op 12 september 1944 op deze locatie werden gefusilleerd. Dit gebeurde enkele uren voordat deze regio werd bevrijd door de Amerikanen.

Startschot 15e Ride4Fun met Ambassadrice Tonny Bergen

Gouverneur Bovens en ambassadrice Tonny Bergen Ride4Fun

Profielschetsvergadering burgemeester Horst aan de Maas

Foto gemaakt tijdens profielschets vergadering burgemeester Horst aan de Maas

Herbenoeming burgemeester van Nederweert

Herbenoeming Henk Evers burgemeester Nederweert

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1:

Gouverneur Theo Bovens

Met overtuiging zeg ik vaak dat ik een mooi ambt mag bekleden, dat van gouverneur van een prachtige provincie met fijne en interessante inwoners. Een groot deel van mijn werk bestaat uit het ontmoeten van mensen. Gesprekken aanknopen, waardering uiten, dialoog aangaan. En ik moet toegeven dat juist dat element mij de meeste voldoening geeft. Mensen leren kennen, hun verhalen horen, hun passies zien, hun verdriet en vreugde delen. Het verrijkt mijn leven.

Volg gou­ver­neur Bo­vens op so­ci­al me­dia