Kroniek oktober 2020


Afscheid Emile Roemer

Afscheid Emile Roemer

In het Gouvernement a/d Maas kwam Emile Roemer afscheid nemen van zijn job als waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen.

Kennismaking ambassadeur

Ambassadeur België

Vanuit huis officiële kennismaking met de nieuwe ambassadeur van Nederland in België Z.Ex.Pieter Jan Kleiweg de Zwaan.

75 jaar VN

75 jaar UN

In het kader van 75 jaar United Nations, samen met prof. van de Walle, directeur United Nations University Merit, de VN-vlag en de driekleur gehesen.

Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar betekent extra attentie geven aan mensen die in de eerste golf iets met corona van doen hadden/hebben, doordat ze zelf Covid-19 opliepen, iemand in nabijheid verloren, of zorgverlener, mantelzorger waren of een ander essentieel beroep uitoefenden.

Maar ook de burgemeesters in Limburg staan voor een goede crisisbeheersing, en kunnen positieve aandacht gebruiken. Dus bezoek ik - volledig corona-proof - de komende maanden alle burgemeesters en ontmoet ik in elke gemeente een of twee burgers.

Column Nummer1:

Gouverneur Theo Bovens

Na ruim zeven maanden op afstand dicht bij Limburgers proberen te komen in coronatijden door weblogs te schrijven, podcasts op te nemen, veel mensen fysiek (meer dan anderhalve meter) of via beeld te ontmoeten, te luisteren, te lezen, te spreken en te schrijven, meende ik veel te begrijpen van wat COVID-19 doet bij mensen, organisaties en bedrijven.

Volg gou­ver­neur Bo­vens op so­ci­al me­dia