Kroniek november 2017


werkbezoek gouverneurs: Samen Limburg, méér Limburg,

Afbeelding Gouverneur Theo Bovens 1

Vanuit de gedachte dat de beide Limburgen interessante dingen te bieden hebben waarmee ze samen de krachten kunnen versterken bezochten mijn collega-gouverneur Herman Reynders en ik plekken in beide Limburgen waar vitalisering van de samenleving en innovatieve ontwikkeling centraal staan. Beide gouverneurs: “Door ons in elkaars werk te verdiepen en ervaringen te delen willen we elkaar inspireren met als uiteindelijk doel elkaar te versterken.”

Huldiging Limburgse winnaars WMC

Overhandiging Gouverneurspenning 1

Alle deelnemende Limburgse muziekverenigingen hebben dit jaar tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) goud gewonnen binnen de diverse categorieën. Twee Limburgse verenigingen mogen zich de komende vier jaar zelfs wereldkampioen noemen. Samen met  gedeputeerde Ger Koopmans heb ik namens de Provincie Limburg al deze winnaars feestelijk gehuldigd en beloond met een provinciale waarderingsbijdrage. De twee wereldkampioenen, Harmonie St. Petrus & Paulus Wolder-Maastricht en de drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld, ontvingen daarnaast de Gouverneurspenning.

Overhandiging stripboek ‘Grenzenloos’

Overhandiging stripboek Grenzenloos aan beide gouverneurs

Ontmoeting met de gouverneur van de regio Kreta

Ontmoeting met de heer Stavros Arnaoutakis gouverneur van de regio Kreta (Griekenland) in het Gouvernement aan de Maas

In het Schutterijmuseum in Steyl voor het 3 + 3 overleg

In het Schutterijmuseum in Steyl voor het 3 + 3 overleg

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: Voor wie steekt u een kaarsje op?

Portretfoto gouverneur Theo Bovens bij column Nummer1

Het begin van november wordt in de christelijke wereld gevuld met de vieringen van Allerheiligen en Allerzielen. In het bijzonder staan mensen dan stil bij diegenen die niet meer in fysieke zin levend aanwezig zijn op aarde. Er wordt gedacht aan dierbaren, familieleden en vrienden die overleden zijn. Maar ook aan mensen die voor velen letterlijk een voorbeeldig leven hebben geleid.