Kroniek november 2018


Eerste Burgertop

Burgertop

Op maandag 26 november vond de eerste Burgertop plaats. Gelijktijdig op drie locaties in Limburg: de voetbalstadions van VVV Venlo, Roda JC Kerkrade en Fortuna Sittard.  Enkele honderden Limburgers gingen in gesprek over vijf, door de deelnemers, zelf aangedragen onderwerpen: kwaliteit van leven, milieubewust ondernemen, de nieuwe overheid, een digitale sprong in de toekomst en veiligheid (Noord- en Midden-Limburg) en werkgelegenheid (Zuid-Limburg). Tijdens de Burgertop Limburg kwamen de deelnemers met veel concrete oplossingen en ideeën, waarvan een aantal in burgerpanels verder wordt uitgewerkt en in het nieuwe jaar wordt overgedragen aan Provinciale Staten van Limburg.

Bronsgroene Leeuw 2018

Bronsgroene Leeuw

Op vrijdag 16 november mocht ik samen met collega gouverneur Herman Reynders de Bronsgroene Leeuw 2018 in ontvangst  nemen. Deze hoogste Belgisch Limburgse Carnavalsonderscheiding werd ons toegekend als teken van de verbondenheid van de beide Limburgen.

Het beschermheerschap van Liveke, de Belgisch Limburgse Carnavalsbond, door Herman Reynders en mijn beschermheerschap van de SLV en de BCL staat symbool voor onze ondersteuning van de Limburgse manier van Vastelaovend organiseren.

Burgemeester Scholten Venlo

Herbenoeming burgemeester A. Scholten

Herbenoeming van burgemeester A. Scholten van de gemeente Venlo in het Gouvernement aan de Maas.

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: Vrede moet verbinden

Gouverneur Theo Bovens

De titel van deze column lijkt een open deur: als je vrede sluit dan ga je een verbond aan. Letterlijk kom je iets overeen, je tekent een overeenkomst. Dat is meestal een positief slotstuk van een periode van onenigheid, strijd of oorlog. Een nieuw evenwicht in de verhoudingen komt tot stand, tussen mensen, organisaties, landen. En dat nieuwe evenwicht markeren we met ceremonies, teksten, aktes, verdragen, handen schudden en/of omhelzingen, zelfs als we twijfels bij inhoud van de overeenkomst houden.

Volg gou­ver­neur Bo­vens op so­ci­al me­dia