Kroniek mei 2018


Europees Erfgoedlabel voor Verdrag van Maastricht

Sfeerfoto tijdens onthulling plaquette Erfgoedlabel op 9 mei 2018

Op 26 maart 2018 is aan het Verdrag van Maastricht het Europees Erfgoedlabel uitgereikt. Ingrid van Engelshoven Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onthulde op 9 mei 2018 op ‘Europadag-Schumandag’ de bijbehorende plaquette bij de Bestuursingang van het Gouvernement aan de Maas.

Euregionaal symposium in het Gouvernement aan de Maas

Sfeerbeeld tijdens het euregionaal symposium op 17 mei 2018

Op 17 mei vond in het Gouvernement aan de Maas een euregionaal symposium plaats waar onder andere Ferdinand Grapperhaus (Minister van Justitie en Veiligheid Nl), Jan Jambon (Vicepremier en Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Be), Herbert Reul (Minister des Innern des Landes Nordrhein-Westfalen D) en Alain de Muyser (Secrétaire général Benelux Unie) aanwezig waren vanwege de oprichting van een Euregionaal Ontwikkel en Expertisecentrum betreffende criminaliteitsbestrijding.

Suprise Me! zomeractie van de gouverneur

Gouverneur Theo Bovens deelt koffie uit aan medewerkers van de Provincie Limburg voor de Surprise Me zomeractie

Omdat ik vrijwel altijd buitenshuis ben wil ik deze zomer graag weten wat de collega’s in het Gouvernement aan de Maas beweegt. En dan vooral van de medewerkers die ik dagdagelijks nauwelijks of niet zie of spreek. Dat voornemen ga ik komende zomer handen en voeten geven. Ik wil vooral weten wie de mens is achter onze medewerker. Ervaren wat zijn/haar uitdaging en passie is. Om dit intern te promoten deelde ik koffie uit in het Gouvernement aan de Maas. Dat was een stukje van mijn passie als begeleider in de trein naar Lourdes.

Startbijeenkomst Burgercomité 75 jaar bevrijding Limburg (2019/​2020) in het Gouvernement aan de Maas

Sfeerbeeld startbijeenkomst Burgercomité 75 jaar bevrijding

Overleg Kring van Commissarissen van de Koning in Amsterdam en afscheid van mevrouw Ank Bijleveld.

Groepsfoto Kring van Commissarissen bij afscheid van mevrouw Ank Bijleveld

Kranslegging en toespraak namens Provinciaal Bestuur bij Dodenherdenking Maastricht

Kranslegging tijdens Dodenherdenking in Maastricht 4 mei 2018

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: Reputatie

Gouverneur Theo Bovens

Mannetjesmakerij is van alle tijden. In het oude Rome deden keizers en senatoren veel moeite om een sterk imago van zichzelf op te bouwen. Munten werden geslagen met koppen die mooier waren gemaakt dan de werkelijkheid. Dichters en vertellers werden gecontracteerd om de heldendaden van machthebbers op te schrijven en te verspreiden. En belangrijke personen omringden zich met een hofhouding, hoe groter, hoe belangrijker. Zij moesten de beroemdheid weerhouden van het maken van fouten en de goede kanten van de baas benadrukken. Reputatie, imago, wat mensen van je vonden was nóg belangrijker dan wat je deed, wie je was.