Kroniek maart 2019


In Weert

Boekpresentatie Weert, Parel van de heide

Boekpresentatie ‘Weert, Parel van de heide’ en jubileum De Aldenborgh in Weert

Internationale vrouwendag

Vrouwendag

Ontvangst in het Gouvernement aan de Maas in het kader van Internationale vrouwendag en 100 jaar vrouwenkiesrecht

Boomfeestdag

boomfeestdag

Aan de slag in Eijsden –Margraten ter ere van Boomfeestdag

Stemdate

Stemdate

Stemdate met 18-jarige Bjorn in het kader van de verkiezingen Provinciale Staten

Troep de Nonnevotten

scouting de Nonnevotten

Traditiegetrouw worden de Limburgse deelnemers aan de scouting World Jamboree ontvangen door de Gouverneur in het Gouvernement aan de Maas. Dit jaar werd ik uitgenodigd door Troep de Nonnevotten bij hun voorbereidingsweekend in Weert. Ik moest enkele scoutingopdrachten uitvoeren de echte nonnevotten geserveerd werden. Vuurtje stoken, morse ontcijferen, dasknoop knopen… Gelukkig kon ik bogen op vele jaren scoutingervaring.

Nederland Doet

NL doet

Voor de 7de keer op rij ging ik met ‘mijn’ Kabinetsmedewerkers in het kader van ‘Nederland Doet’ klussen. Dit jaar bij speeltuin Sjoepienoe in Stadbroek-Sittard. Paviljoen bouwen, beitsen, schoonmaken  en andere klussen. Handen uit de mouwen dus!

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: OMKEER en INKEER

Gouverneur Theo Bovens

De carnaval van 2019 is weer voorbij. Het vijfde seizoen is overgegaan in het eerste seizoen, de lente. Carnaval is een lentefeest dat terugvoert op oude tijden. In het klassieke Rome kende men reeds de
Saturnaliafeesten. Een aantal elementen zal de moderne carnavalist herkennen. Voor een aantal dagen werden de rollen in de samenleving omgekeerd: slaven kregen het voor het zeggen. Hun meesters gingen huishoudelijke arbeid verrichten. Autoriteiten werd eens goed de waarheid gezegd en er waren drinkgelagen en optochten.

Volg gou­ver­neur Bo­vens op so­ci­al me­dia