Kroniek juni 2020


Ook deze maand stond vooral in het teken van Covid-19. Onder het motto ‘Dichtbij’ heb ik in tijden van de coronamaatregelen een weblog en podcast bijgehouden.

Alle evenementen en herdenkingen werden afgelast of op sobere gepaste wijze uitgevoerd.  Vergaderingen vonden veelal telefonisch of digitaal plaats. De Provinciale Statenvergaderingen in juni vonden plaats in de Feestzaal van het Gouvernement aan de Maas. Maar liefst zeven deelvergaderingen in juni.

Onderscheiding Rudy Tegels

Onderscheiding Rudy Tegels

In de laatste vergadering mocht ik de heer Rudy Tegels, scheidend Statenlid, de Koninklijke Onderscheiding overhandigen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Selfie met mondkapje

Selfie met mondkapje. Speciaal voor mij gemaakt door mevrouw Willems.

Column Nummer1: Gedeelde smart

Als u vaker mijn columns leest, of wellicht zelfs mijn weblogs, moet het u zijn opgevallen dat ik van nature een optimistisch persoon ben. Voor mij is het glas eerder half vol dan half leeg. En ik zie in donkere tijden meestal nog wel wat positieve ontwikkelingen. Maar zelfs als ik niet zo in elkaar zou zitten, acht ik het tot de wezenlijke taak van een bestuurder om vertrouwen in de toekomst te scheppen en hoop uit te stralen. Zowel in woorden als in daden.

Volg gou­ver­neur Bo­vens op so­ci­al me­dia