Kroniek juni 2019


Statenvergadering

Statenvergadering

Statenvergadering met afscheid en installatie statenleden en gedeputeerden

Iers bezoek

Ontvangst ambassadeur Ierland

In Gouvernement a/d Maas, officiële ontvangst van Z. Ex. Kevin Kelly, ambassadeur van Ierland

Cramignon

Cramignon

De cramignon dansen bij de Bronk in Caestert-Eijsden
(foto burgemeester Akkermans)

Maastricht douze points

Campagne songfestival

De campagne om het Eurovisiesongfestival 2020 naar Maastricht te halen is in volle gang! Tijdens de traditionele netwerkbijeenkomst in Brussel vond de aftrap van campagne plaats. Samen met gedeputeerde van den Akker het promotieshirt ‘douze points’ uitgereikt aan Z. Ex. mevrouw M. van den Heuvel, Nederlands ambassadeur in België en aan  Z. Ex. R. de Groot, Permanent Vertegenwoordiger van Nederland in Europa. Maastricht is er klaar voor.

Statentour

Statentour Heldens

Deze zomer maak ik kennis met de nieuwe Statenleden. Wie zijn zij? En wat zijn hun passies?  De ‘Statentour’ brengt mij door heel Limburg en is vol verrassende ontmoetingen. De Statentour is te volgen via Facebook en Instagram. Hier met Statenlid Teun Heldens.

Een doorsnee zondag

Zondag

Zomaar een gewone gevarieerde zondag door het jaar in Limburg: kranslegging met het IPA (International Police Association) op het Amerikaans kerkhof te Margraten, de uitreiking van Limburger van Verdienste aan Fred Welschen in Venray en de onthulling het laatste van 6 kunstwerken van project ‘Baarlo Steengoed’ in Baarlo. Dan nog even thuis 9 cm stukken lezen en de week voorbereiden in Maastricht.

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: Pinksteren

Gouverneur Theo Bovens

Zelf ben ik tweetalig opgevoed. Mijn eerste taal was en is nog steeds de taal die in mijn geboortestad wordt gesproken. Zeker tot de kleuterschool was dit feitelijk ook de enige taal die ik sprak en om mij heen hoorde. Vanaf de kleuterschool kwam daar het Nederlands als tweede taal bij, ondersteund door het meer horen en zien van die taal via de toen opkomende media als televisie. Die tweetaligheid, de lokale taal (dialect) en de standaardtaal, heb ik nooit als een probleem ervaren. Zolang je het onderscheid tussen de talen in acht blijf nemen, is het zelfs een rijkdom. De communicatie wordt er beter van.

Volg gou­ver­neur Bo­vens op so­ci­al me­dia