Kroniek juni 2018


3+3 Treffen in Schloss Moyland, Bedburg-Hau

Groepsfoto van deelnemers aan de 3 plus 3 bijeenkomst

De 3+3 bijeenkomst, overleg tussen drie Duitse Regierungspräsidentinnen (Düsseldorf, Keulen en Münster) en drie Commissarissen van de Koning (Limburg, Gelderland en Overijssel), vond plaats in het Kunstmuseum am Niederrhein.

Voor het eerst waren ook prominente afgevaardigden van beide regeringen op de bijeenkomst aanwezig: Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en Stephan Holthoff-Pförtner, minister van Europese Zaken van NRW.

Doop van de Rosa Renée van Wegberg in Lottum

De heer Bovens bij de doop van de Rosa Renee van Wegberg

Het takenpakket van een Gouverneur mag zeker gevarieerd genoemd worden. Veel vergaderingen, bijeenkomsten, openingen. Maar de doop van een roos en hier vervolgens ‘peetvader’ van worden was ook voor mij een nieuwe ervaring. De Rosa Renée van Wegberg roos is ook nog eetbaar en smaakt naar frambozen.

Herdenking neerstorten Britse Lancaster bommenwerper EE 167 RAAF 460 in Schinveld

De heer Bovens tijdens herdenking neerstorten EE 167 RAAF 460 in Schinveld

Startschot sloep-roeiwedstrijd ‘De slaag op Moojer Maos’.

De heer Bovens bij de sloep-roeiwedstrijd

Ontmoeting met familie Larkin op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten

De heer Bovens en de familie Larkin op de begraafplaats in Margraten

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: Maaslands model

Gouverneur Theo Bovens

Onlangs werd in het Gouvernement aan de Maas de derde Rijnlandlezing gehouden. Een prins en een aartsbisschop braken in die lezing een lans voor het samenwerkingsmodel als methode om grote problemen in onze samenleving, zoals duurzaamheid en armoede, aan te pakken. Dat advies voelt passend aan. Al langer zoekt de Provincie actief de samenwerking op met burgers, bedrijven, gemeenten, verenigingen en organisaties om ons economisch, sociaal en klimaatbeleid vorm te geven. In de economie noemen we dit wel het Rijnlands Model, als tegenhanger van het Angelsaksisch Model.