Kroniek januari 2019


Nieuwjaarsreceptie in het Gouvernement a/d Maas

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie plaats is de grootste netwerkbijeenkomst in Limburg. En iedereen is van harte welkom.

Het loopt in Limburg best wel lekker. Vandaar het witte hesje. En het is ook mijn taak is om onze unieke provincie op haar best te presenteren. Door publiekelijk te verklaren, te getuigen dat het hier eigenlijk best wel lekker loopt. En dat ook trots tot in Den Haag - en ver daarbuiten - rond te toeteren…

Dit witte hesje staat óók voor het niet willen negeren van hen die eerder niet of onvoldoende zijn meegenomen. Dit witte hesje staat voor een Limburg waar we fatsoenlijk met elkaar omgaan en waar iedereen mag meetellen….

Drie-Ringenlezing in Brunssum

Drie-ringenlezing

In Brunssum, op uitnodiging van De Drie Ringen, centrum voor spiritualiteit en zingeving, mocht  ik dit jaar de Drie-Ringenlezing verzorgen. De drie ringen staan voor de verbondenheid van de godsdiensten. In de parabel van ‘de drie ringen’ staan drie godsdiensten (jodendom, christendom en islam) centraal. Ik uitte mijn zorgen over groepen aan de onderkant van de samenleving en pleit voor een overheid die uitgaat van het feit dat er kwetsbare mensen zijn. Die overheid waardeert inzet en zorg voor anderen, maar diskwalificeert de kwetsbare mens niet.

H.M. Koningin Maxima bij SchuldHulpMaatje Parkstad

Bezoek Maxima aan SchuldHulpMaatje

Een belangrijke taak van de Commissaris van de Koning is het begeleiden van Koning en Koningin bij een bezoek aan onze provincie. Zo ook bij het verrassingsbezoek dat onze Koningin bracht aan het project SchuldHulpMaatje Parkstad. Koningin Máxima sprak met de initiatiefnemers van SchuldHulpMaatje Parkstad over hun werkwijze en hun deelname aan het Oranje Fonds programma Meedoen, samen uit de armoede. Koningin Máxima bracht het bezoek in haar hoedanigheid van beschermvrouwe van het Oranje Fonds. (Beeld: ©Oranje Fonds / Bart Homburg)

66e Diner de Corps Limburgse Jagers in Steyl

Diner Corps Limburgse jagers

Eervol benoemd tot Limburgse Jager van Verdienste.

Ontvangst ambassadeur in Berlijn

Kingma ambassadeur in Berlijn

Z.Ex. W. Kingma, ambassadeur in Berlijn, tijdens zijn werkbezoek aan Limburg.

Presentatie Jaarset euromunten

Presentatie jaarset euromunten

In Gouvernement a/d Maas, presentatie eerste exemplaren Jaarset Nederland 2019 euromunten Koninklijke Nederlandse Munt, door Muntmeester Stephan Satijn.

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1:

Gouverneur Theo Bovens

Medio december was ik aanwezig bij de bekendmaking van het resultaat van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’. In ons mooie Limburg werd gul gegeven, met een recordopbrengst aan geld en voedselproducten tot gevolg. Honderden clubs, bedrijven, organisaties, schoolklassen en vele individuele burgers (tot en met uw gouverneur) hielpen mee, doneerden en ondernamen vaak creatieve en ludieke acties. Kijk gerust nog eens wat foto’s en video’s terug op de desbetreffende website van L1.

Volg gou­ver­neur Bo­vens op so­ci­al me­dia