Kroniek januari 2018


Nieuwjaarsreceptie 2018 in Gouvernement

Sfeerbeeld Nieuwjaarsreceptie 2018

Op 2 januari vindt traditiegetrouw de nieuwjaarsreceptie van het provinciaal bestuur van Limburg plaats in de Feestzaal van het Gouvernement aan de Maas. Enkele honderden vertegenwoordigers van onder meer vele maatschappelijke organisaties en overheden zijn aanwezig om elkaar te ontmoeten. Het wordt ook wel de grootse netwerkbijeenkomst van Limburg genoemd. In mijn toespraak uiteraard een terugblik naar 2017 en een vooruitblik naar 2030

Overhandiging wisseltrofee winnaar LVK

Winnaars LVK 2018 Spik & Span

Op 26 januari vond in Kessel de finale plaats van het 42ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). De felbegeerde LVK wisseltrofee, die ik mag overhandigen aan de winnaar is genoemd naar Bertha Paulissen-Willen en is een ontwerp van de Maastrichtse kunstenaar Appie Drielsma. Het idee voor een wedstrijd met Limburgse liedjes is ontstaan in 1976. Dit jaar mocht ik deze wisseltrofee overhandigen aan Duo Spik & Span uit Susteren.

Overleg met 4 en 5 mei comité in Amsterdam

bevrijding rijckholt september 1944 Bron: website 75jaarvrijheid.nl

Voor Limburg start de Nationale bevrijding op 12-13-14 september 2019 in Mesch/ Eijsden Margraten en Maastricht. Daarbij zal ook de vlam met een estafette uit Omaha Beach/ Caen in Mesch en Maastricht arriveren. Deze vlam zal in Limburg t/m 5 mei 2020 bewaard worden, zodat vanuit heel Nederland deze vlam opgehaald kan worden.

Voorlezen bij Kindcentrum Anne Frank Maastricht

Gouverneur leest voor in Kindcentrum Anne Frank

Tom Dumoulin tekent boek Limburger van Verdienste

Tom Dumoulin tekent boek Limburger van Verdienste

Lunchontvangst bij Zusters van Merkelbeek f.s.o.

Gouverneur te gast bij Zusters van Merkelbeek

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: Wat een jaar!

Gouverneur Theo Bovens

Over een paar dagen is het Kerstmis en een week later vieren we de komst van een nieuw jaar. In zichzelf zijn dat feesten waarbij we vooruitkijken, feesten die met toekomst te maken hebben, waar we perspectief zien. Bij de kerst is dat de geboorte van een kind met een beloftevol leven voor zich. Bij Nieuwjaar wensen we elkaar veel voorspoed en zegen voor het komende jaar. Maar hoeveel perspectief ook, deze dagen worden ook gebruikt om terug te blikken op het voorbije jaar.