Kroniek december 2017


Een recordopbrengst voor de Voedselbank bij de actie L1 Samen

Record opbrengst voor Voedselbank

Bij de actie L1 Samen voor de Voedselbank zijn dit jaar 290.052 producten ingezameld, met een totale waarde van ruim een half miljoen euro.

Veel Limburgers zamelden lang houdbare producten in voor provinciegenoten die (even) moeilijk bij kas zitten. De ingezamelde producten vertegenwoordigen een waarde van 541.792,20 euro. Trots dat vele Limburgers zich zo hebben ingezet voor diegenen die het minder goed hebben. De omroep sloot de actie op 21 december af met een finaleshow op radio, tv en online.

Bezoek aan Scholengemeenschap Het Bouwens in Panningen

Bezoek aan Scholengemeenschap Het Bouwens in Panningen

Op maandag 18 december bracht ik een bezoek aan Scholengemeenschap Het Bouwens in Panningen om met leerlingen te praten over de toekomst van Limburg. Dit in het kader van de Limburgagenda. Aftasten of de onderwerpen die wij in de Limburgagenda behandelen ook bij de jeugd van deze leeftijd leven. De jongeren die ik hier gesproken heb waren over het algemeen wel tevreden over hun leven in Limburg.

Openbaar rondetafelgesprek over het Witboek over de toekomst van Europa

Tweede kamer

Als gastheer mocht ik op maandag 11 december Nederlandse Kamerleden, experts en vertegenwoordigers van Europese instanties ontvangen. Daar waar 25 jaar geleden het Verdrag van Maastricht werd ondertekend: het Gouvernement aan de Maas. De vaste commissie voor Europese Zaken van de Tweede Kamer organiseerde in samenwerking met de Provincie Limburg een openbaar rondetafelgesprek over het Witboek over de toekomst van Europa. Welke kant zou de Europese Unie op moeten? Is er meer samenwerking nodig, of juist een andere vorm of efficiëntere manier van samenwerken? Aan welke beleidsterreinen zou de EU prioriteit moeten geven?

Uitreiking van de Provinciale Erepenning aan Bisschop Mgr. Wiertz

Uitreiking Provinciale Erepenning aan Bisschop Mgr. Wiertz

Bijeenkomst Tefaf in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht

Bijeenkomst Tefaf in het Gouvernement aan de Maas

Overleg met oud-gouverneur Berend-Jan Baron van Voorst tot Voorst in Den Haag

Overleg met oud-gouverneur Berend-Jan Baron van Voorst tot Voorst in Den Haag

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: De andere Limburger

Portretfoto gouverneur Theo Bovens bij column Nummer1

Volgens de weerkundigen begint op 1 december de winter. Die duurt drie maanden. Een periode waarbinnen we meer dan anders in familiekring bij elkaar komen, elkaars warmte opzoeken. Onderzoekers hebben vastgesteld dat we ook meer dan anders ons hart laten spreken en doneren aan goede doelen en ons inzetten voor acties als Schenk een kerstpakket, Zon in de Schoorsteen, de Voedselbank en dergelijke.