Kroniek april 2018


Limburgs aanbod aan het kabinet

Gouverneur Theo Bovens overhandigt het Limburgs aanbod aan premier Mark Rutte

Het loont om in Limburg te investeren. Dat is de strekking van het Limburgs aanbod van ruim 40 partners aan Den Haag. Het aanbod ging ik direct na het persmoment in het Gouvernement a/d Maas persoonlijk aanbieden aan minister-president Rutte.

Het Limburgs aanbod is een investeringsagenda voor de komende vier jaar waarbij Rijk, Provincie en gemeenten zaken los trekken, versnellen en mensen engageren voor het aanpakken van de grote opgaven van de toekomst.

Provinciale Erepenning voor Twan Beurskens

Gouverneur Theo Bovens neemt afscheid van Twan Beurskens

Bij zijn afscheid als Lid van Gedeputeerde Staten van Limburg mocht de Provinciale Erepenning aan de heer Twan Beurskens overhandigen.De heer Beurskens krijgt deze provinciale onderscheiding uit waardering voor het belangrijke werk ten dienste van de Provincie Limburg.

Toen hij in oktober 2012 aantrad als deputé was het niet alleen herfst qua jaargetijde; maar ook qua economie.  Nu hij vertrekt is het overduidelijk voorjaar.

Uitreiking ere-ambassadeurschap Amstel Gold Race in Valkenburg

Uitreiking ere-ambassadeurschap Amstel Gold Race in Valkenburg

Opening Compostfabriek Milsbeek door ZKH Willem-Alexander

ZKH Willem-Alexander tijdens opening Compostfabrief Milsbeek (Foto Jan Tomasila)

Beëdiging J.P. van den Akker als zijnde lid van Gedeputeerde Staten van Limburg

Beëdiging de heer J.P. van den Akker als zijnde lid van Gedeputeerde Staten van Limburg door gouverneur Theo Bovens

Andere hoogtepunten uit de agenda van deze maand

Column Nummer1: Naar eer en geweten

Gouverneur Theo Bovens

Onlangs kozen de Nederlanders nieuwe gemeenteraden. Als u dit leest zijn in de meeste gemeenteraden de raadsleden alweer geïnstalleerd. Over gemiddeld een maand volgen de verkiezingen door de raadsleden van nieuwe wethouders. Al deze gekozen ambtsdragers leggen bij hun installatie ofwel een eed af, ofwel spreken ze een verklaring en belofte uit. Daarin zweren of beloven ze allemaal dat ze hun plichten als raadslid of wethouder ‘naar eer en geweten’ zullen vervullen. Ook de burgmeesters en uw gouverneur hebben dit ooit gezworen of beloofd.