Gemeente Simpelveld zoekt een nieuwe burgemeester


Is de volgende stap in jouw carrière burgemeester van de poort van het Heuvelland?

Begint het voor jou in Simpelveld? Word jij de nieuwe burgemeester van Simpelveld? Ben jij de veelzijdige burgemeester waar Simpelveld naar op zoek is?

Simpelveld zoekt een burgemeester met bestuurlijke ervaring, maar dat hoeft niet per se in het openbaar bestuur te zijn. Bestuurlijke ervaring die is opgedaan in het bedrijfsleven of andere sectoren van de samenleving is evenzeer een mooie bagage. Samen met de nieuwe gemeentesecretaris draag jij zorg voor een vernieuwende bedrijfsfilosofie en voor de uitvoering daarvan. Waarbij een cultuuromslag primair is met een leiderschapsstijl die daarbij past. De gemeente wil zelfstandig blijven, dus geloof jij in een kleine krachtige gemeente met een eigen beeld en hoe daaraan bij te dragen? De burgemeester is een boegbeeld voor de samenleving, maakt deel uit van de gemeenschap, is zichtbaar en aanspreekbaar voor iedereen en treedt op als ambassadeur in de regio.

Deze vacature is gepubliceerd in de Staatscourant. De reactietermijn liep van maandag 23 januari tot en met maandag 13 februari 2023.

In maart 2023 zal de gouverneur gesprekken voeren met een aantal kandidaten. In april van het nieuwe jaar doet de vertrouwenscommissie van de gemeente Simpelveld dit. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting in mei door de gemeenteraad van Simpelveld vastgesteld.

Op deze pagina - onder het kopje Documenten - vindt u de profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie.