Gemeente Roermond zoekt een nieuwe burgemeester


Welkom in Roermond: een stad van makers, een stad van doeners.

Dat is Roermond ten voeten uit. Met handelsgeest, werklust en doorzettingsvermogen vinden zij zichzelf steeds opnieuw uit. Zij staan voor de mooie én uitdagende opdracht om met elkaar de toekomst te maken. Hiervoor zoeken zij een topburgemeester die het beste in de stad en regio naar boven haalt. 60.000 Roermondenaren heten jou welkom!

Je bent een bekwame bestuurder, iemand die graag in contact staat met anderen, een persoon die stevig in de schoenen staat. Je relationele begaafdheid spat ervan af, net als je uitermate toegankelijke persoonlijkheid. Doordat je met veel plezier investeert in het contact met de inwoners bouw je respect op. Daarmee leg je de basis om in je verschillende rollen effectief te zijn. Jij hebt - dat spreekt voor zich! - een groot hart voor Limburg en voelt een speciale band met de veelzijdige gemeente en met de rijke geschiedenis van de stad. Samen met de regio zet je je in voor verdere ontwikkeling van dit prachtige deel van Nederland.

Deze vacature is gepubliceerd in de Staatscourant. De reactietermijn loopt van maandag 20 maart tot en met maandag 10 april 2023.

In april 2023 zal de gouverneur gesprekken voeren met een aantal kandidaten. In de periode mei en juni doet de vertrouwenscommissie van de gemeente Roermond dit. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting voor de zomer door de gemeenteraad van Roermond vastgesteld. De installatie van de nieuwe burgemeester zal dus ná de zomer van 2023 plaatsvinden.

Op deze pagina - onder het kopje Documenten - vindt u de profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie.