Gemeente Maastricht zoekt een nieuwe burgemeester


Bruisend Maastricht zoekt een enthousiast boegbeeld.

Maastricht is altijd in beweging, koestert tradities, en richt zich op de toekomst. Maastricht een stad van ‘sjiek en sjoen’, van mode, kunst en feest door heel Maastricht. Het goede leven wordt gevierd, en men beseft dat dit niet altijd kan. ‘Sjariteit’ is voor Maastrichtenaren een begrip: ze zijn betrokken en delen in verdriet en vreugde. Maar Maastricht is meer. Vanuit de positie in Europa groeit Maastricht als industriestad in korte tijd tot centrum van wetenschap en ontwikkelt hier een kenniseconomie. Maastricht zoekt een ervaren en proactieve bestuurder met diplomatieke kwaliteiten, die met de Maastrichtenaren verder wil bouwen aan onze mooie stad. Herkent u zich in de vier opdrachten die voor de burgemeester worden gezien? Daan is Mestreech nao uuch op zeuk.

Deze vacature is gepubliceerd in de Staatscourant. De reactietermijn liep van donderdag 1 tot en met donderdag 22 december 2022.

In januari 2023 zal de gouverneur gesprekken voeren met een aantal kandidaten. In maart van het nieuwe jaar doet de vertrouwenscommissie van de gemeente Maastricht dit. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting uiterlijk in april door de gemeenteraad van Maastricht vastgesteld.

Op deze pagina - onder het kopje Documenten - vindt u de profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie.