Gemeente Bergen (L) zoekt een nieuwe burgemeester


Omdat de huidige burgemeester van Bergen (Noord-Limburg) in het voorjaar van 2024 afscheid neemt, is de gemeente op zoek naar een opvolger. In de profielschets leest u aan welke eisen deze persoon zou moeten voldoen. Bij het opstellen van de profielschets heeft de vertrouwenscommissie zich laten inspireren door inwoners van de gemeente, die hebben gereageerd op de vraag ‘Wat voor burgemeester wilt u?’.

Deze vacature is gepubliceerd in de Staatscourant. De reactietermijn liep van dinsdag 3 oktober tot en met dinsdag 24 oktober 2023.

In de eerste week van november 2023 zal de gouverneur gesprekken voeren met een aantal kandidaten. In de laatste twee weekenden van november doet de vertrouwenscommissie van de gemeente Bergen dit. Kandidaten ontvangen na het indienen van hun sollicitatie een overzicht van de geplande gespreksdata.

De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting voor de Kerstdagen door de gemeenteraad van Bergen vastgesteld. De installatie van de nieuwe burgemeester zal in het voorjaar van 2024 plaatsvinden.

Op deze pagina - onder het kopje Documenten - vindt u de profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie.