Start 1e hybride techniekopleiding in Limburg

26 augustus 2020

PRIMEUR: Eerste traject hybride techniekopleiders in Limburg

Gedeputeerde Joost van den Akker aanwezig op eerste lesdag

De krapte op de technische arbeidsmarkt is groot, daarbij verandert het werkveld continu door ontwikkelingen als digitalisering, machine learning en robotisering etc. is daarom extra belangrijk dat technische vakmensen blijven leren en zich ontwikkelen. Niet alleen om de vakkennis en vakbekwaamheid van de huidige medewerkers actueel te houden, maar ook om hun baan aantrekkelijk te houden. Ondertussen kampen scholen echter met een tekort aan techniekdocenten.

Een oplossing is de hybride techniekopleider: een professional die naast zijn eigen werk collega’s opleidt op scholen of hun eigen werkvloer. De didactische vaardigheden die ze daarvoor nodig hebben, leren ze via een hybride techniekopleiding. Daarom start nu ook in Limburg voor het eerst een hybride techniekopleiding.

U bent van harte welkom om op dinsdag 1 september 2020 op de eerste lesdag aanwezig te zijn. Ook aanwezig is gedeputeerde Joost van den Akker, uiteraard alle 18 deelnemers, de opleiders en initiatiefnemer Techniekcoalitie Limburg.

Programma:

• 15.45 - 16.00 uur Ontvangst
• 16.00 - 16.15 uur Start opleiding en bijdrage voor gedeputeerde
  Joost van den Akker
• 16.15 - 16.30 uur Interviewmogelijkheid gedeputeerde voor pers
• Programmaonderdeel 1
• Programmaonderdeel 2
• Programmaonderdeel 3

Aanmelden

We verwelkomen u graag bij Gilde Opleidingen, Kasteel Hillenraedtstraat 1 in Roermond, om 15.45 uur.
Uiteraard kunt u interviews afnemen met aanwezigen.
Stuur uw aanmelding naar senior communicatieadviseur mevrouw M. Fiolet via mca.fiolet@prvlimburg.nl Graag een interviewverzoek voor de gedeputeerde bij aanmelding kenbaar maken.