Huldiging OLS-winnaar 2019 in het Gouvernement

1 oktober 2019

U bent op vrijdag 4 oktober om 19.00 uur van harte welkom bij de traditionele huldiging van de winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2019 in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht. Dat is schutterij Sint Willibrordus uit Meijel. Zij worden bejubeld door de gouverneurs van de beide Limburgen; Herman Reynders en Theo Bovens, door gedeputeerde schutterijwezen Robert Housmans evenals door OLS-federatiepresident Ger Koopmans. De winnaar ontvangt ook dit jaar, zoals te doen gebruikelijk, tevens de eremedailles van Koning Willem Alexander en van Koning Philip.

Een en ander vindt plaats op vrijdag 4 oktober in de Feestzaal van het Gouvernement aan de Maas. De huldiging wordt om 19.00 uur vooraf gegaan met een defilé van de schutterijen onder muzikale begeleiding van de eigen korpsen via de brug bij de bestuursingang van het Gouvernement naar de ingang van de Feestzaal.

Niet alleen de schutterij uit Meijel wordt in de feestzaal in het zonnetje gezet. Ook de organisator van het OLS 2019, schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum (winnaar 2018) en de andere prijswinnaars 2019 worden bij de huldiging betrokken. Dat zijn schutterij Sint Severinus uit Grathem (Esprit muziekprijs), schutterij Sint Sebastianus Herkenbosch (3e plaats) en schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray (2e plaats).

Aan het Oud Limburgs Schuttersfeest nemen elk jaar circa 150 schutterijen uit Limburg en Belgisch-Limburg deel. Het feest trekt telkens tienduizenden bezoekers uit het hele land.

Betreft:
Huldiging OLS-winnaar 2019
Datum/tijd:
vrijdag 4 oktober 2019; 19.00 uur - 21.30 uur
Locatie:
Feestzaal Gouvernement aan de Maas, Limburglaan 10 te Maastricht