Chromin volop in bedrijf

7 september 2020

Op 9 september 2020 brengt Joost van den Akker, gedeputeerde van Provincie Limburg, een bezoek aan Chromin in Maastricht. Chromin is een hooggespecialiseerd bedrijf in diffusietechnieken voor het behandelen van metalen. Hier hoort hij van directeur Remi Castermans hoe Chromin toekomstkansen benut door vakmensen structureel op te leiden en te ontwikkelen.

De Limburgse economie krijgt tijdens de coronacrisis grote klappen te verduren. Toch zijn er maakbedrijven die al sinds maart 2020 doorproduceren en de economie op gang houden. Zo ook Chromin Maastricht BV. Chromin is een hooggespecialiseerd bedrijf in diffusietechnieken voor het behandelen van metalen. Door de behandeling worden deze metalen slijtvaster en minder corrosiegevoelig. Het bedrijf heeft geoptimaliseerde processen voor het inbrengen van chroom in metalen.

Kennisontwikkeling up-to-date houden

Dankzij een veranderende afzetmarkt staat Chromin voor een uitdaging: hoe houdt het de kennisontwikkeling van het team van 22 vakmensen up-to-date? Andere werkwijzen, digitalisering en technische uitdagingen stellen (andere) eisen aan de teamleden. Stilstand is achteruitgang, zeker in deze economisch lastige tijden.

Ondersteuning Techniekcoalitie Limburg en Provincie Limburg

Techniekcoalitie Limburg heeft Chromin daarom ondersteund met behulp van subsidie van Provincie Limburg. Een adviseur van SpartnerS heeft het bedrijf geholpen bij het formuleren van een duidelijke toekomstvisie en het concretiseren van wat deze visie betekent voor de inzet van kennis, vaardigheden en competenties van alle teamleden. Chromin is lid van Koninklijke Metaalunie en krijgt ondersteuning vanuit het opleidingsfonds OOM om het plan ten uitvoer te brengen. Zo helpen deze twee partijen uit Techniekcoalitie Limburg dit bedrijf om kansen voor de toekomst te blijven pakken.

Gedeputeerde Joost van den Akker brengt op 9 september een werkbezoek aan Chromin. U bent van harte welkom om op 9 september aan het eind van het werkbezoek aan te sluiten, een tweetal innovatieve afdelingen van Chromin te bekijken, de ondernemer, iemand van de Techniekcoalitie en de gedeputeerde te interviewen. Dit werkbezoek wordt georganiseerd door Chromin, de Techniekcoalitie en de Provincie Limburg.

Programma

• Ontvangst om 11.15 uur
• Bezichtiging van de vacuüm-oven en de nieuwe reinigingsinstallatie
• Interviewmogelijkheid gedeputeerde voor pers

Aanmelden

We verwelkomen u graag op 9 september om 11.15 uur bij Chromin in Maastricht. Bekijk hieronder de adresgegevens:

Chromin Maastricht BV
Sleperweg 31
6222 NK Maastricht

Stuur uw aanmelding naar info@techniekcoalitielimburg.nl. Wilt u van de mogelijkheid gebruik maken iemand te interviewen, geef dit dan bij uw aanmelding door.