Brightlands Horizon-bijeenkomst met Manon Janssen

15 maart 2019

Chemelot wil in 2025 de meest veilige, duurzame en competitieve chemiesite van West-Europa zijn. Hoe verzilveren we de kansen die het Klimaatakkoord en de doorrekening daarvan ons bieden?

Deze vraag willen we graag samen met u beantwoorden tijdens de Brightlands Horizon-bijeenkomst, met een keynote van de voorzitter van de Klimaattafel Industrie, Manon Janssen (CEO van internationaal onderzoeks- en beleidsadviesbureau Ecorys). Er is tevens een inleiding van Robert Claassen, Executive Director van Chemelot.

U bent voor deze bijeenkomst, op vrijdag 22 maart in het Gouvernement te Maastricht, van harte uitgenodigd.

Jaarlijks topevenement, parallel aan de TEFAF

Brightlands Horizon is een exclusieve bijeenkomst in het Gouvernement, die dit jaar voor de derde keer georganiseerd wordt door de Provincie Limburg en de Universiteit Maastricht. Op vrijdag 22 maart zijn in het Gouvernement alle relevante stakeholders bij elkaar om naar aanleiding van de inleidingen van Manon Janssen en Robert Claasen en onder leiding van dagvoorzitter Remco de Boer van gedachten te wisselen. Uitgenodigd zijn politici uit Den Haag, CEO’s van grote multinationals en bestuursvoorzitters van onderwijsinstellingen, maar ook Limburgse politici, start-ups, MKB’ers, studenten en dergelijke Gevestigde namen én de talenten voor de toekomst.

Over Chemelot

Chemelot is veel méér dan een industrieterrein in Zuid-Limburg. De unieke chemie- en materialensite is van strategisch belang voor veel van de aanwezige bedrijven. Minstens net zo belangrijk: Chemelot is een zeer belangrijke groeimotor voor de gehele regio. Om het belang van Chemelot ook voor toekomstige generaties te garanderen, bundelden de grote bedrijven op Chemelot (SABIC, OCI Nitrogen, Arlanxeo, Fibrant, AnQore en DSM) en de groeiende Brightlands Chemelot Campus samen met de on-site servicebedrijven Sitech Services en USG de krachten.

Programma

09.45u:                 Ontvangst op het Gouvernement (Limburglaan 10, Maastricht, ingang bestuursgedeelte)

10.15u:                 Welkomstwoord Theo Bovens, Commissaris van de Koning in de Provincie Limburg

10.30u:           Inleidingen en dialoog met Manon Janssen (CEO van Ecorys en voorzitter van de Klimaattafel Industrie), Robert Claasen (Chemelot Executive Director) en Remco de Boer (onderzoeker, adviseur en publicist op het gebied van de energietransitie). Afsluitende opmerkingen door Joost van den Akker (Gedeputeerde Economie & Kennisinfrastructuur, Provincie Limburg)

12.00u:                 netwerklunch

13.00u:                 einde programma

Graag vragen wij u om uiterlijk 21 maart 10.00u aan te geven of u aanwezig bent via Pieter Meulman, pah.meulman@prvlimburg.nl of  06 25 00 75 31

Er is gelegenheid om interviews af te nemen.