Sportloket Limburg geopend

24 maart 2023

Waar is het dichtstbijzijnde zwembad? Hoe breng ik de kosten van onze sportkantine naar beneden? Waar vind ik een overzicht van judoverenigingen in Limburg? Zo maar een paar voorbeelden van vragen die sportverenigingen en sporters kunnen hebben. Zoeken naar een antwoord is niet langer nodig. Daarvoor kunnen Limburgers vanaf 24 maart terecht op www.sportloketlimburg.nl.

Het loket maakt de Limburgse sportwereld makkelijk bereikbaar voor iedereen die interesse heeft in sportief bezig zijn. Of je nu (beginnende) sporter bent of vrijwilliger bij een sportvereniging, het loket staat voor je klaar. Alle kennis over organisaties die bij sporten in Limburg betrokken zijn, vanaf nu gebundeld op één plek. Zo maken we sport en beweging voor Limburgers nog toegankelijker.

estafette 2

Het sportloket is gelanceerd door een estafette waarbij wethouders in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg het stokje symbolisch aan elkaar en aan sportorganisaties in hun gemeente doorgeven. Wethouders Leenders (Venray) en Verhaegh (Venlo) namen het stokje voor Noord in ontvangst. In Midden-Limburg reikte gedeputeerde Madeleine van Toorenburg het stokje als eerste uit aan wethouder Leurs van Echt-Susteren. Bij het bestuurlijk sportoverleg in Vie Kerkrade werd de estafette voor Zuid-Limburg gestart, met wethouder De Beer (Heerlen) als eerste ontvanger.

Het loket is bereikbaar via www.sportloketlimburg.nl en sportloketlimburg@prvlimburg.nl.


Gedeputeerde Van Toorenburg overhandigde de Sportloket-estafettes aan wethouders en gemeenten in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg.

Wethouder Leenders (Venray, links) en wethouder Verhaegh (Venlo, rechts).