Provincie draagt de N554 over aan gemeente Horst aan de Maas

10 maart 2023

Provincie Limburg draagt de N554 over aan gemeente Horst aan de Maas. Wethouder Thijs Kuipers van gemeente Horst aan de Maas en gedeputeerde Van Gaans van Provincie Limburg hebben voor de overdracht van de provinciale weg samen het laatste hectometerpaaltje verwijderd.

Met deze overdracht is gemeente Horst aan de Maas eigenaar van de N554. Gedeputeerde van Gaans: “Met het symbolisch verwijderen van het laatste hectometerpaaltje is de N554 nu eindelijk overdragen aan de gemeente. Daar ben ik blij mee want de gemeente kan nu aan de slag om de weg opnieuw in te richten samen met de omgeving

Aanpak verbetering leefbaarheid en verkeersveiligheid

De afgelopen periode heeft de gemeente voorbereidingen getroffen om na de overdracht tot oplossingen te komen voor de knelpunten op deze weg. Wethouder Kuipers: “Als gemeente hebben wij ons hard gemaakt voor deze overdracht, en vinden het fijn dat de overdracht nu een feit is. Nu is het voor ons mogelijk om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van de omwonenden in Tienray en Meerlo te verbeteren. Hierover gaan we binnenkort verder met de dorpsraden van Tienray en Meerlo in gesprek.

De gemeente heeft al diverse gesprekken gevoerd over de verbetering van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid. De bewoners rondom de N554 hebben hierover ook een vragenlijst ingevuld. De gemeente gaat binnenkort om de tafel met de dorpsraden van Meerlo en Tienray om tot een breed gedragen weginrichting te komen. Het doel is daarbij een veilige en gezonde leefomgeving.

In 2022 is ook overeengekomen dat de gemeente de N556 van de provincie overneemt. Vanwege groot onderhoud blijft het beheer en onderhoud van deze weg nog tot 1 september 2024 bij Provincie Limburg.


Zie ook

Wethouder Kuijpers en gedeputeerde van Gaans-Gijbels verwijderen samen het laatste hectometerpaaltje