Koninklijke onderscheiding voor scheidende leden van Provinciale Staten

28 maart 2023

Gouverneur Emile Roemer overhandigde op 28 maart 2023, tijdens de laatste vergadering van Provinciale Staten in de huidige samenstelling, aan vier scheidende Statenleden de versierselen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. In totaal hebben 24 Statenleden afscheid genomen van Provinciale Staten.

De vier leden van Provinciale Staten hebben de Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen omdat zij zich geruime tijd hebben ingezet voor het welbevinden en de welvaart van de Limburgers en nu definitief afscheid nemen als volksvertegenwoordiger.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn:

- De heer drs. G.H.C. (Geert) Frische; hij was lid van Provinciale Staten van 2003 tot heden.

- De heer A. (Aissa) Meziani; hij was lid van de gemeenteraad van Venlo van 2006 tot 2022 en lid van Provinciale Staten van 2020 tot heden.

- Mevrouw M. (Mariska) Werrij-Wetzels LLM; zij was lid van de gemeenteraad van Simpelveld van 2010 tot 2021 en lid van Provinciale Staten van 2015 tot heden.

- Mevrouw ing. I.D.A.M. (Ingrid) Voncken-Janssen; zij was lid van Provinciale Staten van 2003 tot 2011 en van 2019 tot heden.

De Gouverneur overhandigde de versierselen op dinsdag 28 maart 2023 om ca. 15.00 uur in de Statenzaal van het Gouvernement te Maastricht. Het decoreren ging gepaard met een persoonlijke boodschap aan ieder statenlid.

Over Geert Frische zei de gouverneur: “Met Geert Frische verdwijnt heel veel ervaring, geheugen en betrokkenheid bij het wel en wee van Limburg. Hij was sinds 2016 een gedreven voorzitter van het Presidium en een prima vicevoorzitter van de Staten; een nestor met goed bestuurlijk inzicht en een man van egards, eer en etiquette.

Ik ben Aissa Meziani dankbaar voor zijn oprechte en zorgvuldige inzet in Provinciale Staten en ik weet zeker dat hij zich blijft inzetten voor de verbondenheid in onze mooie provincie.” Vervolgde de gouverneur in zijn boodschap aan de gedecoreerde statenleden.

Over Mariska Werrij zei de gouverneur: “Zij behield altijd het overzicht, met oog voor alle details; ze was vooral uit op verbinding. Daarnaast was Mariska Werrij een hele harde werker, met hart voor de zaak.

Ook richtte de gouverneur een dankwoord tot Ingrid Voncken: “Zij was altijd positief gehumeurd, goed voorbereid en met een grondige dossierkennis. Inzicht in de processen combineerde Ingrid Voncken met aandacht voor de mens achter het dossier.

Installatie nieuwe Statenleden

29 maart 2023 om 15.00 worden de nieuwe Provinciale Statenleden geïnstalleerd.

Volg het live:

'Vergadering installatie nieuwe Provinciale Statenleden'


Van linksboven naar rechtsonder:
Mariska Werrij-Wetzels, Ingrid Voncken-Janssen, Aissa Meziani en Geert Frische.