Bert Kip benoemd tot Limburger van Verdienste

15 maart 2023

Bert Kip is door Gedeputeerde Staten benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de onderscheiding vandaag uitgereikt door plaatsvervangend gouverneur Stephan Satijn, als waardering voor zijn grote verdiensten op het gebied van de economische ontwikkeling in de provincie Limburg en in het bijzonder voor zijn inzet voor de Brightlands Chemelot Campus.

Op 1 juli a.s. neemt Bert Kip afscheid als CEO van de Brightlands Chemelot Campus en vandaag werd tijdens TEFAF in het MECC het Brightlands Chemelot Campus Symposium 2023 georganiseerd.

Tien jaar gaf Bert Kip leiding aan de Brightlands Chemelot Campus, welke in die tijd groeide van een bedrijventerrein met 1.000 jobs naar een bloeiende community van professionals in de wereld van de duurzame chemie, circulaire materialen en biomedische innovaties.

Plaatsvervangend gouverneur Satijn:

Onder de bezielende leiding van Bert Kip en met zijn enthousiasme, optimisme,  vasthoudendheid en visie is de Brightlands Chemelot Campus uitgegroeid tot wat het nu is: een unieke campus die, zoals Bert het zelf zegt, fier haar missie uitdraagt om van Limburg de nieuwe Europese leider in circulariteit en gezondheid te maken.

Limburger van Verdienste

De Limburger van Verdienste is een exclusieve onderscheiding en wordt toegekend aan personen die zich op wat voor manier dan ook verdienstelijk hebben ingezet als ambassadeur op een specifiek maatschappelijk gebied voor Limburg en haar bevolking. Er moet daarbij sprake zijn van een speciale zichtbaarheid, uitstraling en/of buitengewone voorbeeldfunctie, die niet in gelijke mate aan anderen op het betrokken terrein kan worden toegeschreven.