Predicaat ‘Hofleverancier’ voor 100-jarig Verkoelen Dakspecialisten Weert

20 juni 2023

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te verlenen aan Verkoelen Dakspecialisten Weert bij gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Gouverneur Roemer heeft vandaag de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de trotse ondernemers.

In 1922 startte Cornelis Verkoelen als leidekker in Stramproy. Bij zijn opvolgers – de tweede en derde generatie – groeide de firma uit tot zo'n tachtig medewerkers. Ook werd het bedrijf in de loop der tijd verschillende malen verplaatst. In 1990 ging de bedrijfslocatie van Stramproy naar Weert en sinds 2000 is Verkoelen Dakspecialisten B.V. gevestigd op de huidige plek. Heden ten dage staat de derde generatie Verkoelen als eigenaar aan de leiding: de broers Cor en Martin Verkoelen.


Verkoelen Dakspecialisten B.V. is specialist in daken en dak-gerelateerde producten en diensten. Naast nieuwbouwprojecten is het bedrijf toonaangevend bij de uitvoering van renovatieprojecten. Zo renoveert Verkoelen monumentale gebouwen zoals kastelen, kerken en kloosters. Daarnaast voert de firma innovatieve opdrachten uit, bijvoorbeeld de solar-retentie-daken. Tot de opdrachtgevers behoren corporaties, (semi)overheidsinstellingen, scholen, monumenten, bedrijven, gezondheidsinstellingen, aannemers en gebouwbeheerders uit Limburg en Noord-Brabant.


Het bedrijf behoort tot de breedst gecertificeerde dakspecialisten in Zuid-Nederland. Verder heeft Verkoelen met de ‘Dakbehoud Nederland formule’, al vele jaren een landelijk dekkende service en voert in geheel Nederland beheer en onderhoud uit. Verkoelen toont zich betrokken bij de samenleving en steunt bijvoorbeeld een voetbalvereniging, een schoolbus in Malawi en de aanplanting van 2500 bomen voor een nieuw bos bij Weert.

Verkoelen is zeer breed gespecialiseerd in allerlei soorten daken en constructies en staat bekend vanwege zijn renovatiewerkzaamheden aan monumentale gebouwen. Verder is Verkoelen Dakspecialisten bv. twee jaar geleden (in 2020) uitgeroepen tot het aantrekkelijkste MKB in Midden-Limburg.

Over het hofleverancierschap


De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.


Predicaat Hofleverancier voor Verkoelen

Predicaat Hofleverancier voor Verkoelen