Officiële uitslag Eerste Kamerverkiezingen

2 juni 2023

De Kiesraad heeft op donderdag 1 juni 2023 om 16.00 uur de officiële uitslag bekendgemaakt van de Eerste Kamerverkiezingen.

Alle 572 Statenleden, 19 leden van de kiescolleges (in Caribisch Nederland) en de 25 leden van het kiescollege niet-ingezetenen (namens Nederlanders in het buitenland) hebben op 30 mei 2023 hun stem uitgebracht voor de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer.

Zetelverdeling

Alle 16 deelnemende partijen aan de Eerste Kamerverkiezingen hebben minimaal één zetel behaald. Van de 75 zetels in de Eerste Kamer gaat het grootste deel naar BBB met 16 zetels. De regeringscoalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie heeft in totaal 24 zetels gehaald.

Namens Limburg zijn vijf personen vertegenwoordigd in de Eerste Kamer: Theo Bovens uit Maastricht (CDA), Eugène Heijnen uit Margraten (BBB), Carla Moonen uit Tungelroy (D66), Gom Van Strien uit Arcen (PVV) en Madeleine van Toorenburg (CDA), nu nog gedeputeerde bij Provincie Limburg.

Meer informatie over de definitieve uitslag, proces-verbaal en stemmingen per provincie van de verkiezingsuitslag van de Eerste Kamer.