Kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ groot succes

7 februari 2023

Op vrijdag 27 januari werd de 17e kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ gepresenteerd in de Ligne in Sittard. De door kunstenaar Frank Wagtmans ontworpen poster werd gratis verspreid in de Provincie en is met veel enthousiasme ontvangen. Binnen een week tijd zijn de posters op en daarmee is ook deze poster weer een groot succes in Limburg geworden.

Het is in de geschiedenis van 17 jaar Limburgse kunstposters nog niet eerder voorgekomen dat de voorraad posters zo snel op is. De Limburger, Sjeng Kraft Kompenei en de Provincie Limburg vinden het fantastisch dat deze poster met carnaval op zoveel plekken in Limburg te zien is en voor veel vreugde en herkenning zorgt. Het doel van de poster, om zo veel mogelijk mensen bij de carnaval te betrekken en het ‘Vastelaovendsgevoel’ aan te wakkeren, is daarmee meer dan bereikt.

Dat de poster met enthousiasme werd ontvangen bleek uit de beoordeling van de lezers van De Limburger. Gemiddeld scoorde de poster een 8,6. Ook op de 52 afhaalpunten in Limburg liep het de afgelopen week storm. De kunstposters vlogen bij de afhaalpunten dan ook de deur uit en alle 75.000 gedrukte exemplaren vonden een plekje in Limburg.

Expositie

De gratis poster is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, de Sjeng Kraft Kompenei en De Limburger. Jaarlijks wordt een oplage van 75.000 stuks verspreid in heel Limburg. Alle originele werken van de kunstposters staan tentoongesteld in de entreehal van het Provinciehuis. De expositie is gratis te bezichtigen tot en met 10 maart. Dompel je onder in 17 jaar aan carnavalsposters. Alle originele werken zijn van in Limburg wonende kunstenaars en natuurlijk is ook het originele schilderij van kunstenaar Frank Wagtmans te bewonderen.