Het Knoevelemint XXL nu voor iedereen te zien

9 februari 2023

Het Knoevelemint is terug en dit jaar pakken we het groots aan. Vanaf 14 februari om 16.11 uur is het evenement voor iedereen te zien op deze pagina. We bieden de registratie ook aan bij Limburgse lokale omroepen om alle vastelaovendskampioenen breed te eren.

Vastelaovendskampioenen

In aanloop naar de Vastelaovend organiseert de Provincie Limburg het traditionele Knoevelemint. Hét evenement in het teken van de Limburgse Vastelaovend waar jubilerende verenigingen en vastelaovendskampioenen worden geëerd.

XXL-versie

In 2023 organiseert de Provincie een XXL-versie, want ook alle grote vastelaovendskampioenen uit de coronajaren staan op het podium. De feestzaal van het Gouvernement aan de Maas zit vol met leden van alle jubilerende carnavalsverenigingen uit 2023, 2022 en 2021, zodat het een nog groter feest belooft te worden dan ooit tevoren!

Optreden

Na het binnentrekken van de Blauw Sjuut verzorgen de winnaars van de grote vastelaoveskampioenschappen van 2023, zoals het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH), Kinger Vastelaovend Leedjesfestival (KVL), Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK), Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK), het Groot Limburgs Buuttekampioenschap en de Jeugdbuuttekampioenschappen een optreden.

Huldiging vastelaoveskampioenschappen

Daarnaast worden zij gehuldigd door het provinciebestuur voor de bijzondere prestatie die ze hebben neergezet. Het wordt een avond van ‘sjpass en plezeer’ die iedere vastelaovendsliefhebber zeker moet zien.

Medaille voor prinsessen en prinsen

Ook de Limburgse Carnavalswereld is breed vertegenwoordigd. Naast de besturen van de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) en de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) zijn ruim 30 carnavalsverenigingen verspreid uit heel Limburg aanwezig. Uit handen van het provinciebestuur ontvangen jubilerende prinsessen en prinsen hiervan een speciale medaille.


Logo Knoevelemint