Expositie kunstposters ‘Vastelaovend in Limburg’: bekijk alle originele schilderijen

2 februari 2023

Speciaal voor de Vastelaovend zijn dit jaar alle originele schilderijen van de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ te bezichtigen in een expositie. De expositie ‘Van Eijsden tot Mook: zeventien jaar kunstposter Vastelaovend in Limburg’ is tot en met 10 maart te bezoeken in de entreehal van het Gouvernement aan de Maas in Maastricht.

De kunstposter is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een traditie. Sinds 2006 maakt elk jaar een andere kunstenaar de poster, die vervolgens door de hele provincie verspreid wordt. Dompel je in deze expositie onder in 18 jaar aan carnaval met de werken van onder andere Jack Poels, Toon Hermans en natuurlijk ook de kunstenaar van de poster van dit jaar, Frank Wagtmans. Graffiti, edelstenen en werken van wel twee meter groot. De kunstenaars hebben de afgelopen jaren flink uitgepakt.

De originele werken van de kunstposters staan tentoongesteld in de entreehal van het Gouvernement aan de Maas in Maastricht. Deze expositie is tot en met 10 maart gratis te bezichtigen tijdens kantooruren.