Samen werken aan de toekomst van Zuid-Limburg

6 september 2022

Hoe kan een goed woon- en werkklimaat gecombineerd worden met bereikbaarheid én ruimte? Op welke manieren kan er omgegaan worden met opgaven op het gebied van water, natuur, landbouw en landschap? Panorama Zuid-Limburg probeert deze vragen te beantwoorden. Samen met verschillende overheden zijn drie toekomstbeelden voor Zuid-Limburg in 2050 gemaakt. Deze beelden zijn nog niet af! Heeft u ideeën over de toekomst van deze regio, dan bent u van harte welkom deze te delen tijdens de expositie op diverse locaties in Zuid-Limburg.

Expositie

Geïnteresseerden kunnen tijdens de openingstijden van de locaties binnen lopen om de expositie te bezoeken. Op bepaalde tijden is een vertegenwoordiging van de projectgroep Panorama Zuid-Limburg aanwezig. Een afspraak maken is niet nodig. Wilt u iemand van de projectgroep Panorama Zuid-Limburg spreken, maak dan wel een afspraak via panoramazl@prvlimburg.nl. Op de bijbehorende website www.panoramazuidlimburg.nl ziet u wanneer leden van de projectgroep aanwezig zijn en vindt u andere actuele informatie.

Data en locaties

- Maastricht (Gouvernement) 5 t/m 9 september
- Sittard (in bibliotheek Ligne) – 12 t/m 16 september
- Valkenburg en omgeving (Polfermolen) – 19 september t/m 23 september
- Maastricht en omgeving (Bureau Europa) – 26 t/m 30 september

Werkwijze

Na een introductiefilm met een toelichting op Panorama Zuid-Limburg loopt u langs posters die de drie concept toekomstbeelden verbeelden. Elke toekomstbeeld is opgebouwd uit bouwstenen. U wordt uitgenodigd om zelf bouwstenen toe te voegen; door te schetsen, te tekenen of via tekst. De bestaande bouwstenen mag u van commentaar voorzien. Grijp deze kans om mee te denken over de toekomst van deze mooie regio.

Online kan ook

Bent u niet in de gelegenheid om de expositie op een van de locaties te bezoeken? Ga naar www.panoramazuidlimburg.nl en geef hier uw reactie. Hier vindt u ook meer informatie over doel, achtergrond en aanpak van dit project.

Panorama Zuid-Limburg (ZL)

Bij Panorama ZL werken Provincie Limburg, ministerie van Binnenlandse Zaken, diverse Zuid-Limburgse gemeenten en Stadsregio Parkstad Limburg samen onder de vlag van het NOVI-gebied Zuid-Limburg. Panorama ZL is een belangrijke sleutel in de NOVI-aanpak. In de Startagenda NOVI-gebied Zuid-Limburg wordt Panorama Zuid-Limburg genoemd als een van de drie onderdelen waar vanuit het NOVI-gebied Zuid-Limburg op wordt gefocust. Er wordt met ontwerpend onderzoek een toekomstbeeld voor Zuid-Limburg in 2050 ontwikkeld.