Den Haag reageert enthousiast na ontvangen Limburgposter

19 september 2022

Prinsjesdag is een mooie aangelegenheid om de Limburgse plannen en ambities onder de aandacht te brengen. Vandaag ontvingen enkele Kamerleden de speciaal ontworpen Limburgposter. De Limburgposter laat het Haagse Binnenhof op kleurrijke manier kennis maken met typisch Limburgse thema’s zoals de Einstein Telescope, internationale treinverbindingen en de vier Brightlands Campussen.

Petra Stienen, Eerste Kamerlid voor D66

Voor mij als Limburgs maedje ligt Limburg in het centrum van Europa. Alles wat in Europa speelt zoals klimaat, vervoer en werkgelegenheid. Daarin kan Limburg echt een steentje bijdragen.

Fahid Minhas, Tweede Kamerlid voor de VVD

Limburg heeft altijd veel potentie gehad. Zeker als je kijkt naar het openbaar vervoer. De universiteitssteden Eindhoven en Aken zouden verbonden moeten worden met een intercity. Daar maak ik me hard voor in de Kamer en dat blijf ik doen totdat die trein rijdt.

Silvio Erkens, Tweede Kamerlid voor de VVD

Limburg heeft veel kansen op het gebied van innovatie en verduurzaming. Wat ik heel goed vind is dat deze kansen positief worden uitgedragen en dat de bescheidenheid naar de achtergrond is verdwenen. Ik zie voor Limburg een hele positieve toekomst!

Frank Wassenberg, Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren:

Het is ongelooflijk belangrijk voor het Limburgse toerisme dat je met de trein snel en makkelijk Duitsland en België kunt bereiken. Het is ook nog eens een stuk duurzamer dan met de auto!