Premier en minister spreken over omzetderving door hoogwater

31 oktober 2022

Premier Mark Rutte en minister Mickey Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat spraken samen met gedeputeerde Stephan Satijn in Maastricht met enkele Zuid-Limburgse ondernemers die forse omzetschade leden na het hoogwater van de zomer 2021.

Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van vorige zomer fors omzetverlies hebben geleden kunnen een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling. De getroffen ondernemers kunnen hiervoor een aanvraag indienen in de periode van 24 oktober tot en met 5 december 2022. De regeling geldt voor omzetverlies in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. Het Rijk heeft aan de Provincie Limburg een specifieke uitkering van 24 miljoen euro toegekend, om deze tegemoetkoming te kunnen realiseren.

De officiële naam van de regeling is ‘Nadere subsidieregels omzetderving door overstromingen door zoet en afstromend water in juli 2021 in Limburg en Noord-Brabant'.

Het meldingsformulier Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant (TOWL) is beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor het indienen van een aanvraag wordt om eHerkenning niveau 3 gevraagd.

Alle informatie over deze regeling is te vinden op de pagina Subsidie omzetderving overstromingen.