Jonge talenten uit Credohuis aan de slag voor Provincie

1 november 2022

Provincie Limburg ondersteunt organisaties en initiatieven die een bijdrage leveren aan ons leef- en vestigingsklimaat. Steun waarmee veel Limburgers worden geholpen om te kunnen participeren in de maatschappij. Een van die organisaties is het Credohuis dat dak- en thuisloze jongeren tot bloei brengt door hen een thuis te bieden en samen met hen te werken aan het verwezenlijken van hun droom.

Gedoneerd

Provincie Limburg en Credohuis Maastricht hebben samengewerkt aan een ontwerp voor sokken volgens het concept van de organisatie Lets do Goods. Een concept waarbij sokken worden ontworpen door kunstenaars die een ervaring hebben in dakloosheid, psychiatrie of verslaving. De sokken zijn te koop en voor elk verkocht paar sokken wordt ook een paar gedoneerd aan o.a. het Leger des Heils.

Twee jongeren die in het Credohuis Maastricht verbleven hebben in opdracht van de Provincie Limburg een ontwerp gemaakt. Met veel enthousiasme hebben zij aan het design gewerkt en de kans gepakt om hun creatieve talent aan een groter publiek te tonen.

Uitdagingen

Madeleine van Toorenburg, gedeputeerde voor de portefeuille Sociale Agenda, Handhaving en Cultuur, is enthousiast over het ontwerp voor de sokken:

“De sokken zijn prachtig geworden. We gaan ze graag inzetten als relatiegeschenk voor de provincie. De twee ontwerpsters uit het Credohuis hebben hun creativiteit in een mooi resultaat omgezet. De samenwerking met het Credohuis past in het door de provincie ondersteunen van Limburgers, die het nodig hebben, om deel te kunnen nemen aan de maatschappij.”

Ook Jaap Feddes, mede-oprichter Credohuis (stichting Credo Foundation), is blij met de samenwerking en het resultaat.

“Credo wil dak- en thuisloze jongeren tot bloei brengen door hen een thuis te bieden en samen met hen te werken aan het verwezenlijken van hun droom. Wij zijn daarom super enthousiast dat dankzij de samenwerking met Let’s do Goods en de support van de Provincie Limburg hierin, twee jongeren van Credohuis Maastricht hebben bijgedragen aan dit fantastische, creatieve en inspirerende project.


Kunstenares Philomena met de ontworpen sokken.