Vaar mee met de provincieboot tijdens Pride Amsterdam 2022: aanmelden van start

18 mei 2022

Limburgers kunnen zich aanmelden om mee te varen op de provincieboot tijdens de botenparade op 6 augustus van Pride Amsterdam 2022. Samen met de provincies Noord-Holland en Gelderland doet Limburg mee aan de 25ste editie van de Canal Parade. Door het delen van persoonlijke verhalen over genderidentiteit en seksuele geaardheid maken inwoners van de provincies kans om mee te varen.

Aanmelden voor botenparade

Drie provincies op één boot, met dezelfde boodschap en uitstraling. Wil jij meevaren met de provincieboot? Deel dan je persoonlijke verhaal over seksuele geaardheid en/of genderidentiteit. En wie weet sta jij en jouw verhaal in de spotlight tijdens de botenparade. Aanmelden is mogelijk tot en met 1 juni aanstaande via het online aanmeldformulier:

#Storiestoshare

Op de provincieboot zijn 23 plekken gereserveerd voor inwoners van Limburg. Het thema van de boot van de provincies is #storiestoshare. Door het delen van verhalen over genderidentiteit en seksuele geaardheid, maken Limburgse LHBTIQ+-ers kans om mee te varen.

Heb je bijvoorbeeld net een bijzondere coming-out achter de rug? Ben je aseksueel en wil je laten zien dat mensen zoals jij er ook zijn? Ben je een trotse transman of transvrouw? Ben je slecht behandeld vanwege je geaardheid of genderidentiteit? Of heb je een ander bijzonder verhaal als LHBTIQ+-er? Vertel jouw verhaal en wie weet mag jij mee aan boord. Ook kunnen niet LHBTIQ+-ers zich aanmelden, mits zij zich ingezet hebben voor de acceptatie van de LHBTIQ+-ers.

Persoonlijke T-shirts

Deelnemers van de provincieboot krijgen T-shirts en bordjes met een quote uit hun eigen verhaal. Ook zijn er foto’s en gedeeltes van de verhalen te zien op LED-schermen.

Jezelf kunnen zijn

De Provincie Limburg vindt het belangrijk dat iedere inwoner zichzelf kan zijn en zich thuis voelt in de provincie. Daarom varen wij als Provincie mee op de boot. Want door persoonlijke verhalen te vertellen, ontstaat meer begrip en acceptatie.

Thema ‘My Gender, My Pride’

Dit jaar is het thema van Pride Amsterdam ‘My Gender, My Pride’. Afgelopen decennia stond de Pride vooral in het teken van ‘mogen houden van wie we willen’. Dit jaar staat de Pride in het teken van ‘mogen zijn hoe we ons voelen’. Voor meer informatie over het thema kijk op de website Pride Amsterdam.

Pride Amsterdam vindt plaats van 30 juli tot en met 7 augustus 2022. De botenparade vindt plaats op 6 augustus.

Contact en meer informatie

Heb je vragen over de organisatie of deelname? Medewerkers van de Provincie Limburg helpen je graag verder. Stel je vraag via het contactformulier.


Aanmelden

Wil je meevaren met de provincieboot tijdens de botenparade op 6 augustus in Amsterdam? Deel dan je verhaal met ons en meld je aan via het online aanmeldformulier. Wie weet sta jij 6 augustus met ons op de boot.

Aanmelden kan tot en met 1 juni 2022.

Canal Parade

De botenparade tijdens Pride Amsterdam in een voorgaand jaar.
Foto: Jeroen Ploegen